Kezdőlap Kapcsolatfelvétel +36.70.3178645 mobilon vagy írjon nekünk Oldaltérkép
Magyar
Italy
English
 
Navigáció: Arlen Davidson
HÍREK
MULTIMÉDIA
HITEL-FINANSZIROZÁS
SHOP
NETWORK
EXTRA
NAPTÁR
Február
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        
Egyéb hírek
Nissan Juke-R - a fenevad Buda..
2012-06-04
Június 2-án, szombaton a pesti alsó rakparton tombolt a 485 lóerő.
A Hyundai bemutatta a harmadik..
2012-04-30
Immár kétféle tengelytávval gyártják, öt- és hétüléses változatban érkezik az eddigi legszebb Hyundai városi terepjáró.
Lamborghini Urus - 600 lóerős ..
2012-04-29
Igazi szuperatlétát mutatott be Pekingben Stephan Winkelmann, a Lamborghini elnöke.
Ingyenes terepvezetés lesz máj..
2012-04-24
Az előzetesen regisztrált jelentkezők a Ford Solymár off-road napján akár már sározhatnak is az új Ford Ranger-rel.

Összes rss hír

 
 
DUNA-PARTI LOWRIDER Évekig csak bámulhattuk a nyugati alkatrész-katalógusokat, és azt hittük, ott van a motorosok álomországa...
 
ahol mindent meg lehet venni, amit azokban látunk. Nos, tényleg könnyű dolga van a tengerentúlon annak, aki egyedi motort szeretne magának, de nem biztos, hogy hosszú távon olyan jó dolog, ha mindenben kiszolgálják az igényeinket. Ott, ahol pénzért minden megszerezhető, háttérbe szorul az egyéni kreativitás. Néhány igazán nagy és elismert motorépítő műhelybe szorult az alkotó fantázia.
Arlen Ness, a Chrome Specialites, a Jessie James műhelyeiben álommotorok készülnek, de a Harley-Davidson minden alkatrészét gyártják számtalan formában és variációban. Az amerikai motoros pedig a könnyebbik utat választja: minek hegesszen, szereljen, bajlódjon otthon, ha csak fel kell lapoznia egy katalógust, és erre hivatott szakemberek aztán összeszerelik neki az egyedi motort! Az elkészült géppel aztán lehet villogni az utcán, de a szakértő szemnek bizony feltűnik: ez bizony egy kit-bike.
 
Ha borúlátó lennék, akkor azt mondanám, hogy mi is ebbe az irányba tartunk. De optimista vagyok, és egyelőre inkább azt látom, hogy a magyar motorosok használják a katalógusok termékeit, de nem minden fenntartás nélkül. Minden motoron alakítanak valamit, ami aztán valóban a saját fantáziájuk szüleménye lesz. Irigyen néztük Arlen Ness épített motorjait. Az igazi álomgép! De ha megvan, akkor az is csak kiindulási alap lehet annak, aki saját motort szeretne. Robinak hihetetlen szerencséje volt, mert az interneten talált egy olyan motort, amit a formája alapján lehetne akár Harley-Davidsonnak is nevezni, bár igen kevés alkatrésze készült Milwaukee-ban. A minőségi technikát ugyan ízléstelen, lila festés borította, az elején egy kicsit sérült is volt, de Robi látta a motorban rejlő lehetőséget, és kíméletlenül licitálni kezdett rá. Nyert, az ajánlatát elfogadták, és utazhatott érte Amerikába. Szerencsére a Cons váz nem sérült. Az Arlen Ness villát a Gigamachine műhelyben javították meg, és tőlük származik a tükrök és az indexek.
 
A kis szériában készült vázban egy Evolution blokk van, ez az egyetlen része a motornak, ami a Harley-Davidson gyárban készült. A blokkhoz egy Decron váltó csatlakozik, aminek a burkolata már Arlen Ness.
A vakítóan fényesre polírozott PM kerekeket GMA fékek fogják meg. Az első sárvédő már Robi munkája, amit egy régebbi, azonosíthatatlan tipusú motorról származik, és Baján szabták át, hogy illeszkedjen a Harley Arlen Ness-féle elejéhez. A sérülések kijavítása után a bajai Gellért Attila műhelyében szétszedték a motort, és nekiláttak a részletek finomításának. Először is eltüntették a bántóan lila fényezést és kikalapálták a tankot csúfító horpadást. Robi megkérte Művészt, hogy segítsen neki megvalósítani azt a fényezést, ami igazán illene egy ilyen motorhoz. Azt hiszem, Művész megint nagyot alkotott, mert a festés számtalan apró trükköt alkalmaz, amit csak az vesz észre, aki közelebbről is megnézi a Harley-t. Például van is lángnyelv, meg nem is. Messziről csak egy szolid barna szín látszik, de ha ferdén süt rá a nap, előtűnnek a sötétarany lángnyelvek. A festett márkajelvény betűk nélkül csak utal a származásra, a Harley-Davidson felirat is diszkréten a tank aljára került, mintha nem is lenne olyan lényeges. És tényleg nem lényeges.
 
Mert ennél a motornál a diszkréció a lényeg! Eltűnt minden hivalkodó részlet. A motor visszafogottan elegáns, mint egy angol öltöny.
A hátsó lámpa például diszkréten elmaradt. A sárvédő fényezett felületét semmi nem töri meg. A világítást a két hátsó lábtartóba épített fénydiódák sora pótolja. Mondanám, hogy ezzel elspóroltak egy felesleges lámpát, de akkor mit keres itt a lábtartó- Ugyanis hátsó ülés nincs! Nem is volt.
 
Amerikában még fordulatszámmérője is volt a motornak, de Robi leegyszerűsítette a műszerfalat is a középső panelbe épített integrált órával. Az új műszer kicsit kisebb volt az eredeti lyuknál, ezért ide egy közdarabot kellett esztergálni, ami viszont olyan jól sikerült, hogy olyan, mintha az óra eredeti kerete lenne. Amilyen hivalkodó az első fék, olyan diszkréten bújik meg a hátsó a bordásszíj kerekének belső részében. Azt hiszem, a hajtólánc szíjra cserélése hozta meg az igazi fellélegzést az ilyen megoldások kedvelőinek, mert a láncról a kenőanyag rákerülhetett a fékezőfelületekre is, de a kevlárból készült bordásszíj igazán tiszta és elegáns megoldást tett lehetővé. És főleg: biztonságosat!
 
Arlen HD
Diszkrét, ezért először fel sem tűnő különlegessége Robi motorjának az OMP markolat, aminek formája követi a kéz ujjainak ívét.
Az alacsony kormány lowrider jelleget hangsúlyoz. Bár a motor teljesítménye változatlan maradt, a mélyre ültetett váz miatt nehéz kihasználni az Arlen Ness futómű, a PM kerekek és a GMA fékek előnyeit, mert már egy enyhe kanyarban is leér a lábtartó, ezért a sportos vezetés az egyenes szakaszokra marad.


Richard

Nyomtatható változat Küldje el a cikket ismerősének Ugrás a lap tetejére

Sikeres szezonkezdet Csányi Ge..
2016-05-09

A H-MOTO Team pilótái tisztesen helytálltak a szezonnyitó futamaikon.

» Bővebben
Forma 1 - Jubileumi koncert
2015-07-14
A 30. Formula–1-es Magyar Nagydíjra készül a Hungaroring csapata,
» Bővebben
Formula 1 Magyar Nagydíj 2015
2015-07-13
Klasszikus.
» Bővebben
Red Bull Air Race ismét Budape..
2015-06-29

Az ingyenes eseményre több mint félmillió nézőt várnak július első hétvégéjén a Duna partra!

» Bővebben
A Nitro Circus meghódította Ma..
2015-06-20

Az elmúlt hétvégén Budapest látta vendégül az amerikai Nitro Circus idén Európában turnézó show-ját. Vasárnap est..

» Bővebben
VILÁGSZÁM – A NITRO CIRC..
2015-04-22
„A benzingőz ünnepe, a szupersztár Travis Pastrana, a világ legjobb freestyle motocross versenyzője, az őrült trükkökr..
» Bővebben
 
TV-sorozat "X-akták - 1. évad (6 DVD)..
Bruttó ár: 7 900 Ft
" A sorozat két teljesen ellentétes személyiség, Fox Mulder (David Duchovny) és Dana Scully (Gillian Anderson) FBI ügynökök életét követi nyomon, amint próbálják felderíteni a hivatal rejtélyes megoldatlan ügyeit, melyek közül a legtöbb paranormális
» Bővebben
Vásárlás
Dokumentum "Discovery Channel: A nagy..
Bruttó ár: 990 Ft
" A mérnöki munka egyik legnagyobb vívmánya, amely több mint 6400 kilométer hosszú. Építését évszázadokkal Krisztus születése előtt kezdték. A falat a fosztogató nomád hordák ellen emelték, és veszély esetén akár egymilliós hadsereget is képesek volt
» Bővebben
Vásárlás
Akció "Államérdek / Absolute Power"
Bruttó ár: 2 700 Ft
" Luther Whitney (Clint Eastwood) mestertolvaj utolsó nagy dobására készül. A célpont egy dúsgazdag üzletember villája. A rutinos bűnöző könnyűszerrel bejut a házba, majd a tükrös rejtekajtó mögötti kincseskamrába. Összepakolja a zsákmányt, és már ép
» Bővebben
Vásárlás
Dráma "A parfüm - Egy gyilkos történe..
Bruttó ár: 1 300 Ft
" 1766. Grasse városa, Franciaország déli részén. A város főterén hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy szemtanúja legyen a parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille (Ben Whishaw) ítéletének kihirdetésének. A sokadalom ujjong, amikor bilincsbe
» Bővebben
Vásárlás

További hírek

 
A keresés helye?
cikk videó shop
KIEMELT PARTNEREK
HÍRLEVÉL
HÍREK | MULTIMÉDIA | HITEL-FINANSZIROZÁS | SHOP | NETWORK | | EXTRA | KAPCSOLAT
 
 
 
 
| Ajánlás emailbe | Szerzői jogok
Copyright © 2007-2008. MOTORSOKK. All rights reserved.
 
0.1135950088501