Kezdőlap Kapcsolatfelvétel +36.70.3178645 mobilon vagy írjon nekünk Oldaltérkép
Magyar
Italy
English
 
Navigáció: SHOEI 2007: Multitec
HÍREK
MULTIMÉDIA
HITEL-FINANSZIROZÁS
SHOP
NETWORK
EXTRA
NAPTÁR
November
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Egyéb hírek
Nissan Juke-R - a fenevad Buda..
2012-06-04
Június 2-án, szombaton a pesti alsó rakparton tombolt a 485 lóerő.
A Hyundai bemutatta a harmadik..
2012-04-30
Immár kétféle tengelytávval gyártják, öt- és hétüléses változatban érkezik az eddigi legszebb Hyundai városi terepjáró.
Lamborghini Urus - 600 lóerős ..
2012-04-29
Igazi szuperatlétát mutatott be Pekingben Stephan Winkelmann, a Lamborghini elnöke.
Ingyenes terepvezetés lesz máj..
2012-04-24
Az előzetesen regisztrált jelentkezők a Ford Solymár off-road napján akár már sározhatnak is az új Ford Ranger-rel.

Összes rss hír

 
 

MULTITEC: Egy prémium bukósisak viselésének szenvedélye

Meglepően fontos szerepet tölt be a felnyitható bukósisak jelenleg a piacon. A vevők a kényelem miatt választják és mert univerzális jellegénél fogva több motorozási stílusnál is használható. Azok a motorosok, akik kedvelik a felnyitható bukósisakokat egyre jobb minőséget igényelnek. Minden sisakgyártó arra törekszik, hogy a bukósisak teljesítményén javítson az összes know-how bevetésével.

A MULTITEC bukósisakot több éves fejlesztés után a SHOEI multi-funcionálisra készítette. Teljesen elkülöníthető a többi sisaktól, mivel olyan gyakorlatias megoldásokkal tűzdelték meg, hogy a motorosok nagyon könnyen és egyszerűen tudják kihasználni a bukósisak adottságait. A SHOEI-nak egy merőben más és teljesen új felnyitható bukósisakot sikerült kifejlesztenie.

1.    Fejlesztési elv

A SHOEI számára a „Biztonság” a „Szenvedély” és a „Kényelem” a három legfontosabb tényező egy bukósisak kialakításában. Ennek a három tényezőnek a megerősítésével sikerült jelentősen megnövelni a buksisak teljesítményét, ily módon megnövelve a vevők elégedettségét. Jelegénél fogva a bukósisak többfunkciós, de ebben az esetben a SHOEI figyelme leginkább a nagy teljesítményű motorkerékpár tulajdonosokra irányult. Célja a Multitec létrehozásával, hogy luxus kényelmet biztosítson.

2.    Jellegzetességek, tulajdonságok

-         Forma

A SHOEI a legjobb héjformát igyekezett kialakítani. A szélcsatornában több szögbeállítással alakították ki és tesztelték ezt a sportos, modern és kifinomult héjformát.

A Multitec formájával a SHOEI egy teljesen új felnyitható bukósisakot hozott létre. Az egész héjforma aerodinamikus formát ölt és a szellőzők sem emelkednek ki. Minden áramvonalas.

-         Aerodinamika továbbfejlesztése

A hosszantartó és gyors motorozás eredménye, hogy a motoros nyakát a légellenállás nagyon elfárasztja. A Multitec kifejlesztésével azon igyekezett a SHOEI, hogy ezt minimálisra csökkentse. Az integrált AERO SPOILER segítségével a bukósisak stabilan helyezkedik el a motoros fején, nem rázkódik és nem mozog fel és alá még száguldás közben sem.

-         A csendes Multitec (egy síkban lévő felület)

Egy nyitható állrésszel rendelkező bukósisak mindig hátrányos helyzetben van egy integrált sisakkal szemben a zajszint miatt.

A MULTITEC tervezése során több olyan „elem” van, melyek mérsékelik jelentősen a szél által okozott zajt, pl.: az elülső rész jobban rázáródik a héjra, a hézag kisebb a két rész között és a felület egy síkban van.

Az elülső rész mechanikája két oldalt lefedésre került, így a fej oldalirányú mozgatása esetén nem keletkezik örvény.

A SHOEI „Q.R.B.P” és CX-1V beépített mecha-plexije egy nagyon sima felületet képez, az összes mechanikai rész belül helyezkedik el így csökkentve a légellenállást és a szélzajt.

KÉNYELEM

A Multitec bukósisakot kényelmi szempontból cruiserekre és nagy teljesítményű túra motorokhoz tervezték, ezért hosszú túrákra és gyors haladásra is kiválóan alkalmas.

Szellőzés teljesítményének továbbfejlesztése és a könnyű kezelés

A szellőzés nagyrészt befolyásolja, hogy milyen kényelmes motorozás közben a bukósisak. A SHOEI a Multitec esetén egy olyan szellőző rendszert biztosít, amely esztétikailag elfogadható, nagyon praktikus és hatásos.

1.    Felső szellőző

A felső szellőző olyan helyre került, ahol a motoros fejtartása nem befolyásolja a bemenő levegőt, sőt a motorról levágódó szél sem.

A szellőzőt, ha kinyitjuk a friss levegő egyenletesen áramlik be. A korábbi modelleknél csak két szellőzőnyílás volt, itt azonban három van és a bemenő levegő mennyisége 60%-kal nőtt az elődjéhez képest. Ez a bemenő friss levegő biztosítja a motoros kényelmét. A szellőző nyitása és zárása kesztyűs kézzel is nagyon könnyű. Az elhasznált levegő hátul, a nyakrésznél a bélésben lévő kmeneti nyílásoknál távozik, így eliminálva a kényelmetlenül meleg és nedves levegőt.

2. Alsó szellőző

Nagy bemeneti alsó szellőzőkkel rendelkezik ez a sisak. Az alsó nyíláson bemenő levegő a plexi bepárásodását gátolja.

Nagyon könnyű és egyszerű ennek a szellőzőnek a nyitása és zárása.

3.    Szellőzés teljesítménye a belső szerkezetek segítségével

A 3-D felső fejtető párna nem engedi, hogy betörjön a levegő, hanem egyenletesen szellőzteti a motoros fejét.

A belső bélés továbbfejlesztése és a „Hold-plus” kivehető arcpárna

A bélés nagyon kellemesen puha, de mégis határozottan körbefogja a motoros fejét. Még hosszas viselés után sem fárad el a motoros feje. A SHOEI belső bélését igazán a gyakorlatban kell megtapasztalni. Az mindennél többet ér és mindent elmond.

1.    A belső bélés formája

A belső bélés formája olyan, mint a többi új generációs SHOEI bukósisakokban.

2.    3-D fejtető párna

A 3-D (dimenziós) fejtető párna határozottan fogja a motoros fejét.

3.    Kivehető arcpárna

5 rétegű poliuretán habból készült, hogy képes legyen felvenni az emberi arc formáját. Amíg a külső réteg felfogja a rázást, a belső puha rétegek megfogják az arcot. Továbbá az emberi arc formáját felvevő arcpárna motorozás közben nagyon jól fogja az arcot. A kivehető arcpárna nagy előnye, hogy könnyebb tisztántartani. Az arcpárnák több méretben készülnek.

4.    Szemüvegszár hasíték

Az arcpárában lévő hasíték ara szolgál, hogy a szemüvegszár kényelmesen elférjen, így a bélés nem nyomja össze a szemüveget.

A kommunikátor helyének kialakítása

A fülrésznél a bélés úgy van kialakítva, hogy a boltokban leggyakrabban kapható kommunikátor típus bármelyike kényelmesen elférjen.

Csendes belső és zajcsökkentő szett

A motorosok aggodalma a zajszint miatt arra késztette a tervezőket, hogy a belsőt úgy alakítsák ki, hogy a zajszint minimális legyen.

1.    A nyakrész párnái

Ezek a párnák megakadályozzák, hogy a bukósisak rázkódjon. Gyors sebességnél növeli a biztonságot, mivel jobban fogja a fejet. Az alul létrejövő légörvények által keletkezett hangokat is megszűri.

2.    Az arcpárnák

Az arcpárna anatómiai tervezése lehetővé tette, hogy megszűnjön az emberi arc és a párna közötti rés, így a sisak belseje is jóval csendesebb és jobban fogja az arcot.

3.    Zajcsökkentő szett (bogárhálóval)

Amíg a RAID II és az XR-1000 bukósisakok esetében a zajcsökkentő szett opcionális, úgy a Multitec sisaknak kizárólagosan készített zajcsökkentő szett alapfelszerelésnek minősül. Így a zajszint jelentősen mérséklődik és a motoros kényelemérzete és koncentrációja sokáig biztosítva van.

 

Q.R.B.P. plexi és mechanika rendszer

A SHOEI saját Q.R.B.P. rendszerét a világon mindenhol kedvelik és tökéletesnek tartják. A plexi egy kis kar lenyomásával pillanatok alatt levehető és visszatételének sikerességét a motoros saját szemével könnyen láthatja. Mivel ilyen könnyű levenni és feltenni a plexit, motorozás közben a látási viszonyok gyors váltakozása egyáltalán nem okoz gondot.

 

1. CX-1V fél-sötét plexi

Az újonnan kifejlesztett fél-sötét plexi is alapfelszerelés. A plexi felső része fokozatosan sötétedik. Nagyon hatásosan megszűri a fölülről jövő zavaró napfényt.

2. PINLOCK páramentes rendszer

A plexi belsejéhez illesztett pinlock lap páramentességet biztosít, így a látást nem gátolja semmi. A pinlock lap használatával a plexi nem párásodik, egyrészt mert a 2 réteg hőszigetel, másrészt ez a lap anyagából adódik.

BIZTONSÁG

A SHOEI mindig a kiváló minőséget célozza meg és ez minden termékében visszatükröződik. A biztonság teljesítménye és a minősége következtében a motorosok egy könnyen viselhető, kényelmes bukósisakot érzékelnek.

 

AIM héjszerkezet+2 rétegű EPS

A SHOEI által kifejlesztett AIM (Advenced Integrated Matrix=továbbfejlesztett integrált mátrix) nagyon könnyű, merev, de mégis egy rugalmas héjszerkezet. Összetett üvegszál rétegekből és organikus rostokból tevődik össze. A merev héjszerkezet és a 2 rétegű és különböző sűrűségű EPS belső kiegyensúlyozott kombinációjával egy kiváló és biztonságos bukósisakot kapunk. Könnyen megfelel bármilyen országos biztonsági előírásnak.

 

Záró és nyitó mechanika továbbfejlesztése

Ez a mechanika továbbfejlesztésre került. Az arcnyitó mechanika nem nyílik ki könnyen a váratlan baleset során kapott ütéstől.

CX-1V plexi+plexizáró mechanika

Az UV-szűrővel rendelkező plexi alapanyaga polikarbonát. Precíz gyártási technológiának köszönhetően torzításmentes. A CX-1V szélesebb látószöget biztosít, mint elődje a CX-1-es plexi. A pleximechanika könnyen zárja és nyitja a plexit, de a plexi nyitó- és zárókar kifejlesztésével minimalizálja annak lehetőségét, hogy gyors haladás vagy baleset során a plexi kinyíljon.Kapcsolódó cikk:

Hogyan készül a SHOEI sisak (FILM!)

Nyomtatható változat Küldje el a cikket ismerősének Ugrás a lap tetejére

Sikeres szezonkezdet Csányi Ge..
2016-05-09

A H-MOTO Team pilótái tisztesen helytálltak a szezonnyitó futamaikon.

» Bővebben
Forma 1 - Jubileumi koncert
2015-07-14
A 30. Formula–1-es Magyar Nagydíjra készül a Hungaroring csapata,
» Bővebben
Formula 1 Magyar Nagydíj 2015
2015-07-13
Klasszikus.
» Bővebben
Red Bull Air Race ismét Budape..
2015-06-29

Az ingyenes eseményre több mint félmillió nézőt várnak július első hétvégéjén a Duna partra!

» Bővebben
A Nitro Circus meghódította Ma..
2015-06-20

Az elmúlt hétvégén Budapest látta vendégül az amerikai Nitro Circus idén Európában turnézó show-ját. Vasárnap est..

» Bővebben
VILÁGSZÁM – A NITRO CIRC..
2015-04-22
„A benzingőz ünnepe, a szupersztár Travis Pastrana, a világ legjobb freestyle motocross versenyzője, az őrült trükkökr..
» Bővebben
 
Dráma "Julius Caesar"
Bruttó ár: 1 500 Ft
" Róma, Kr.e. 44-ben. Julius Caesar negyedszeri konzullá választása az egész birodalmat megosztja. Cassius, hogy megakadályozza Caesar egyeduralmi törekvéseit, összeesküvést tervez ellene. A szervezkedők végzetes merényletre készülnek március id
» Bővebben
Vásárlás
Sci-fi "X-akták - Hinni akarok / The ..
Bruttó ár: 2 900 Ft
" Az igazság odaát volt - de most eljött hozzánk, és mindenki számára nyilvánvalóvá válik. Azok, akikre Mulder és Scully olyan rég vadászott, akiknek a nyomait mindig felfedezte, de akikkel igazán sohasem nézhetett szembe, kilépnek a homályból. Elős
» Bővebben
Vásárlás
Opera "Giacomo Puccini: Turandot - at..
Bruttó ár: 5 900 Ft
" - "
» Bővebben
Vásárlás
Zenei DVD "Bob Marley: Spiritual Jour..
Bruttó ár: 3 500 Ft
" * DVD - The Journey: Bob Marley grew up influenced by the Rude Boy culture in the ghettos of Kingston, but during his relatively short life Bob Marley achieved almost Saint like status through his music and his spiritual message of one love and wo
» Bővebben
Vásárlás

További hírek

 
A keresés helye?
cikk videó shop
KIEMELT PARTNEREK
HÍRLEVÉL
HÍREK | MULTIMÉDIA | HITEL-FINANSZIROZÁS | SHOP | NETWORK | | EXTRA | KAPCSOLAT
 
 
 
 
| Ajánlás emailbe | Szerzői jogok
Copyright © 2007-2008. MOTORSOKK. All rights reserved.
 
0.11489486694336