Kezdőlap Kapcsolatfelvétel +36.70.3178645 mobilon vagy írjon nekünk Oldaltérkép
Magyar
Italy
English
 
Navigáció: SHOEI 2007: Multitec
HÍREK
MULTIMÉDIA
HITEL-FINANSZIROZÁS
SHOP
NETWORK
EXTRA
NAPTÁR
Szeptember
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Egyéb hírek
Nissan Juke-R - a fenevad Buda..
2012-06-04
Június 2-án, szombaton a pesti alsó rakparton tombolt a 485 lóerő.
A Hyundai bemutatta a harmadik..
2012-04-30
Immár kétféle tengelytávval gyártják, öt- és hétüléses változatban érkezik az eddigi legszebb Hyundai városi terepjáró.
Lamborghini Urus - 600 lóerős ..
2012-04-29
Igazi szuperatlétát mutatott be Pekingben Stephan Winkelmann, a Lamborghini elnöke.
Ingyenes terepvezetés lesz máj..
2012-04-24
Az előzetesen regisztrált jelentkezők a Ford Solymár off-road napján akár már sározhatnak is az új Ford Ranger-rel.

Összes rss hír

 
 

MULTITEC: Egy prémium bukósisak viselésének szenvedélye

Meglepően fontos szerepet tölt be a felnyitható bukósisak jelenleg a piacon. A vevők a kényelem miatt választják és mert univerzális jellegénél fogva több motorozási stílusnál is használható. Azok a motorosok, akik kedvelik a felnyitható bukósisakokat egyre jobb minőséget igényelnek. Minden sisakgyártó arra törekszik, hogy a bukósisak teljesítményén javítson az összes know-how bevetésével.

A MULTITEC bukósisakot több éves fejlesztés után a SHOEI multi-funcionálisra készítette. Teljesen elkülöníthető a többi sisaktól, mivel olyan gyakorlatias megoldásokkal tűzdelték meg, hogy a motorosok nagyon könnyen és egyszerűen tudják kihasználni a bukósisak adottságait. A SHOEI-nak egy merőben más és teljesen új felnyitható bukósisakot sikerült kifejlesztenie.

1.    Fejlesztési elv

A SHOEI számára a „Biztonság” a „Szenvedély” és a „Kényelem” a három legfontosabb tényező egy bukósisak kialakításában. Ennek a három tényezőnek a megerősítésével sikerült jelentősen megnövelni a buksisak teljesítményét, ily módon megnövelve a vevők elégedettségét. Jelegénél fogva a bukósisak többfunkciós, de ebben az esetben a SHOEI figyelme leginkább a nagy teljesítményű motorkerékpár tulajdonosokra irányult. Célja a Multitec létrehozásával, hogy luxus kényelmet biztosítson.

2.    Jellegzetességek, tulajdonságok

-         Forma

A SHOEI a legjobb héjformát igyekezett kialakítani. A szélcsatornában több szögbeállítással alakították ki és tesztelték ezt a sportos, modern és kifinomult héjformát.

A Multitec formájával a SHOEI egy teljesen új felnyitható bukósisakot hozott létre. Az egész héjforma aerodinamikus formát ölt és a szellőzők sem emelkednek ki. Minden áramvonalas.

-         Aerodinamika továbbfejlesztése

A hosszantartó és gyors motorozás eredménye, hogy a motoros nyakát a légellenállás nagyon elfárasztja. A Multitec kifejlesztésével azon igyekezett a SHOEI, hogy ezt minimálisra csökkentse. Az integrált AERO SPOILER segítségével a bukósisak stabilan helyezkedik el a motoros fején, nem rázkódik és nem mozog fel és alá még száguldás közben sem.

-         A csendes Multitec (egy síkban lévő felület)

Egy nyitható állrésszel rendelkező bukósisak mindig hátrányos helyzetben van egy integrált sisakkal szemben a zajszint miatt.

A MULTITEC tervezése során több olyan „elem” van, melyek mérsékelik jelentősen a szél által okozott zajt, pl.: az elülső rész jobban rázáródik a héjra, a hézag kisebb a két rész között és a felület egy síkban van.

Az elülső rész mechanikája két oldalt lefedésre került, így a fej oldalirányú mozgatása esetén nem keletkezik örvény.

A SHOEI „Q.R.B.P” és CX-1V beépített mecha-plexije egy nagyon sima felületet képez, az összes mechanikai rész belül helyezkedik el így csökkentve a légellenállást és a szélzajt.

KÉNYELEM

A Multitec bukósisakot kényelmi szempontból cruiserekre és nagy teljesítményű túra motorokhoz tervezték, ezért hosszú túrákra és gyors haladásra is kiválóan alkalmas.

Szellőzés teljesítményének továbbfejlesztése és a könnyű kezelés

A szellőzés nagyrészt befolyásolja, hogy milyen kényelmes motorozás közben a bukósisak. A SHOEI a Multitec esetén egy olyan szellőző rendszert biztosít, amely esztétikailag elfogadható, nagyon praktikus és hatásos.

1.    Felső szellőző

A felső szellőző olyan helyre került, ahol a motoros fejtartása nem befolyásolja a bemenő levegőt, sőt a motorról levágódó szél sem.

A szellőzőt, ha kinyitjuk a friss levegő egyenletesen áramlik be. A korábbi modelleknél csak két szellőzőnyílás volt, itt azonban három van és a bemenő levegő mennyisége 60%-kal nőtt az elődjéhez képest. Ez a bemenő friss levegő biztosítja a motoros kényelmét. A szellőző nyitása és zárása kesztyűs kézzel is nagyon könnyű. Az elhasznált levegő hátul, a nyakrésznél a bélésben lévő kmeneti nyílásoknál távozik, így eliminálva a kényelmetlenül meleg és nedves levegőt.

2. Alsó szellőző

Nagy bemeneti alsó szellőzőkkel rendelkezik ez a sisak. Az alsó nyíláson bemenő levegő a plexi bepárásodását gátolja.

Nagyon könnyű és egyszerű ennek a szellőzőnek a nyitása és zárása.

3.    Szellőzés teljesítménye a belső szerkezetek segítségével

A 3-D felső fejtető párna nem engedi, hogy betörjön a levegő, hanem egyenletesen szellőzteti a motoros fejét.

A belső bélés továbbfejlesztése és a „Hold-plus” kivehető arcpárna

A bélés nagyon kellemesen puha, de mégis határozottan körbefogja a motoros fejét. Még hosszas viselés után sem fárad el a motoros feje. A SHOEI belső bélését igazán a gyakorlatban kell megtapasztalni. Az mindennél többet ér és mindent elmond.

1.    A belső bélés formája

A belső bélés formája olyan, mint a többi új generációs SHOEI bukósisakokban.

2.    3-D fejtető párna

A 3-D (dimenziós) fejtető párna határozottan fogja a motoros fejét.

3.    Kivehető arcpárna

5 rétegű poliuretán habból készült, hogy képes legyen felvenni az emberi arc formáját. Amíg a külső réteg felfogja a rázást, a belső puha rétegek megfogják az arcot. Továbbá az emberi arc formáját felvevő arcpárna motorozás közben nagyon jól fogja az arcot. A kivehető arcpárna nagy előnye, hogy könnyebb tisztántartani. Az arcpárnák több méretben készülnek.

4.    Szemüvegszár hasíték

Az arcpárában lévő hasíték ara szolgál, hogy a szemüvegszár kényelmesen elférjen, így a bélés nem nyomja össze a szemüveget.

A kommunikátor helyének kialakítása

A fülrésznél a bélés úgy van kialakítva, hogy a boltokban leggyakrabban kapható kommunikátor típus bármelyike kényelmesen elférjen.

Csendes belső és zajcsökkentő szett

A motorosok aggodalma a zajszint miatt arra késztette a tervezőket, hogy a belsőt úgy alakítsák ki, hogy a zajszint minimális legyen.

1.    A nyakrész párnái

Ezek a párnák megakadályozzák, hogy a bukósisak rázkódjon. Gyors sebességnél növeli a biztonságot, mivel jobban fogja a fejet. Az alul létrejövő légörvények által keletkezett hangokat is megszűri.

2.    Az arcpárnák

Az arcpárna anatómiai tervezése lehetővé tette, hogy megszűnjön az emberi arc és a párna közötti rés, így a sisak belseje is jóval csendesebb és jobban fogja az arcot.

3.    Zajcsökkentő szett (bogárhálóval)

Amíg a RAID II és az XR-1000 bukósisakok esetében a zajcsökkentő szett opcionális, úgy a Multitec sisaknak kizárólagosan készített zajcsökkentő szett alapfelszerelésnek minősül. Így a zajszint jelentősen mérséklődik és a motoros kényelemérzete és koncentrációja sokáig biztosítva van.

 

Q.R.B.P. plexi és mechanika rendszer

A SHOEI saját Q.R.B.P. rendszerét a világon mindenhol kedvelik és tökéletesnek tartják. A plexi egy kis kar lenyomásával pillanatok alatt levehető és visszatételének sikerességét a motoros saját szemével könnyen láthatja. Mivel ilyen könnyű levenni és feltenni a plexit, motorozás közben a látási viszonyok gyors váltakozása egyáltalán nem okoz gondot.

 

1. CX-1V fél-sötét plexi

Az újonnan kifejlesztett fél-sötét plexi is alapfelszerelés. A plexi felső része fokozatosan sötétedik. Nagyon hatásosan megszűri a fölülről jövő zavaró napfényt.

2. PINLOCK páramentes rendszer

A plexi belsejéhez illesztett pinlock lap páramentességet biztosít, így a látást nem gátolja semmi. A pinlock lap használatával a plexi nem párásodik, egyrészt mert a 2 réteg hőszigetel, másrészt ez a lap anyagából adódik.

BIZTONSÁG

A SHOEI mindig a kiváló minőséget célozza meg és ez minden termékében visszatükröződik. A biztonság teljesítménye és a minősége következtében a motorosok egy könnyen viselhető, kényelmes bukósisakot érzékelnek.

 

AIM héjszerkezet+2 rétegű EPS

A SHOEI által kifejlesztett AIM (Advenced Integrated Matrix=továbbfejlesztett integrált mátrix) nagyon könnyű, merev, de mégis egy rugalmas héjszerkezet. Összetett üvegszál rétegekből és organikus rostokból tevődik össze. A merev héjszerkezet és a 2 rétegű és különböző sűrűségű EPS belső kiegyensúlyozott kombinációjával egy kiváló és biztonságos bukósisakot kapunk. Könnyen megfelel bármilyen országos biztonsági előírásnak.

 

Záró és nyitó mechanika továbbfejlesztése

Ez a mechanika továbbfejlesztésre került. Az arcnyitó mechanika nem nyílik ki könnyen a váratlan baleset során kapott ütéstől.

CX-1V plexi+plexizáró mechanika

Az UV-szűrővel rendelkező plexi alapanyaga polikarbonát. Precíz gyártási technológiának köszönhetően torzításmentes. A CX-1V szélesebb látószöget biztosít, mint elődje a CX-1-es plexi. A pleximechanika könnyen zárja és nyitja a plexit, de a plexi nyitó- és zárókar kifejlesztésével minimalizálja annak lehetőségét, hogy gyors haladás vagy baleset során a plexi kinyíljon.Kapcsolódó cikk:

Hogyan készül a SHOEI sisak (FILM!)

Nyomtatható változat Küldje el a cikket ismerősének Ugrás a lap tetejére

Sikeres szezonkezdet Csányi Ge..
2016-05-09

A H-MOTO Team pilótái tisztesen helytálltak a szezonnyitó futamaikon.

» Bővebben
Forma 1 - Jubileumi koncert
2015-07-14
A 30. Formula–1-es Magyar Nagydíjra készül a Hungaroring csapata,
» Bővebben
Formula 1 Magyar Nagydíj 2015
2015-07-13
Klasszikus.
» Bővebben
Red Bull Air Race ismét Budape..
2015-06-29

Az ingyenes eseményre több mint félmillió nézőt várnak július első hétvégéjén a Duna partra!

» Bővebben
A Nitro Circus meghódította Ma..
2015-06-20

Az elmúlt hétvégén Budapest látta vendégül az amerikai Nitro Circus idén Európában turnézó show-ját. Vasárnap est..

» Bővebben
VILÁGSZÁM – A NITRO CIRC..
2015-04-22
„A benzingőz ünnepe, a szupersztár Travis Pastrana, a világ legjobb freestyle motocross versenyzője, az őrült trükkökr..
» Bővebben
 
Spire BlackFin SP-7090B táp nélküli ..
Bruttó ár: 8 880 Ft
» Bővebben
Vásárlás
Fejhallgatók Sony MDR-XB500
Bruttó ár: 12 480 Ft
Főbb jellemzők - frekvenciaátvitel: 4 - 24 000 Hz - 104 dB/mW érzékenység alacsony hangszinthez - 40 mm átmérőjű, oxigénmentes réz, XB hangsugárzó - puha, luxusérzetű tapintású fülpárnaHang paraméterekFrekvenciaátvitel 4 - 24 000 HzÉrzékenység104
Akciós
» Bővebben
Vásárlás
Zenei DVD "Celine Dion: On Ne Change ..
Bruttó ár: 5 000 Ft
" 1 L'Amor Existe Encore 2 Je Danse dans Ma Tęte 3 Ziggy (Un Garçon Pas Comme Les Autres) 4 Des Mots Qui Sonnent 5 Lolita (Trop Jeuene Pour Aimer) 6 Incognito 7 Fais Ce Que Tu Voudras 8 Pour Que Tu M'Aimes Enco
» Bővebben
Vásárlás
Romantikus "Step Up + Step Up 2. - St..
Bruttó ár: 3 000 Ft
" * Step Up: Tyler Gage a táncparkett ördöge, bármelyik buliba betéved, egyből a középpontba kerül. Ám a táncon és a barátain kívül az élet nem sok jóval ajándékozta meg, az utcán nőtt fel, vakmerő és dacos lett. Egy éjjeli balhé után a fiatalkorúak
» Bővebben
Vásárlás

További hírek

 
A keresés helye?
cikk videó shop
KIEMELT PARTNEREK
HÍRLEVÉL
HÍREK | MULTIMÉDIA | HITEL-FINANSZIROZÁS | SHOP | NETWORK | | EXTRA | KAPCSOLAT
 
 
 
 
| Ajánlás emailbe | Szerzői jogok
Copyright © 2007-2008. MOTORSOKK. All rights reserved.
 
0.086588859558105