Kezdőlap Kapcsolatfelvétel +36.70.3178645 mobilon vagy írjon nekünk Oldaltérkép
Magyar
Italy
English
 
Navigáció: Linkek Motorosakadémia
HÍREK
MULTIMÉDIA
HITEL-FINANSZIROZÁS
SHOP
NETWORK
EXTRA
NAPTÁR
November
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Egyéb hírek
Nissan Juke-R - a fenevad Buda..
2012-06-04
Június 2-án, szombaton a pesti alsó rakparton tombolt a 485 lóerő.
A Hyundai bemutatta a harmadik..
2012-04-30
Immár kétféle tengelytávval gyártják, öt- és hétüléses változatban érkezik az eddigi legszebb Hyundai városi terepjáró.
Lamborghini Urus - 600 lóerős ..
2012-04-29
Igazi szuperatlétát mutatott be Pekingben Stephan Winkelmann, a Lamborghini elnöke.
Ingyenes terepvezetés lesz máj..
2012-04-24
Az előzetesen regisztrált jelentkezők a Ford Solymár off-road napján akár már sározhatnak is az új Ford Ranger-rel.

Összes rss hír

 
 
A MOTOROS AKADÉMIA KÖZVETLEN OLDALA ITT ÉRHETŐ EL!


A Motoros Akadémiáról

A Motoros Akadémia a Hungaroring Motorsport Iskola legújabb oktatási rendszere, mely 2007-ben került bevezetésre. Az Iskolát 2001-ben Szabó Attila alapította, akinek édesapja Szabó II László, minden idők egyik legeredményesebb magyar gyorsaság motorversenyzője, több világbajnoki futam győztese. Természetesen a motorsport iránti elfogultság öröklődött a családban, így az Iskola, jelentős szakmai tapasztalatra és tudásanyagra támaszkodva kezdte meg működését. Az Iskola úttörő szerepét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Magyarországon elsőként kezdett mindenki számára elérhető, motoros vezetéstechnikai képzések szervezésébe valamint az is, hogy évről-évre sikeresen újul meg a technikai és a közlekedési viszonyok változása által generált követelményeknek megfelelően.

Az Iskola megalapítása óta folyamatosan törekedett arra, hogy minél szélesebb körben tegye elérhetővé képzéseit. Ezt természetesen minden szolgáltatónak érdeke, de ez esetben jelentős társadalmi szerepvállalásról is szó van. Ezen törekvés eredményeként ma már olyan partnereket tudhatunk magunk mellett, mint a Magyar Suzuki Zrt és az Erste Leasing, akik évről-évre megújuló akcióikban díjmentes képzést biztosítanak ügyfeleiknek a Motoros Akadémia keretein belül. Ez nem csupán egyszerű számokat jelent, hanem jelentős szakmai elismerést is, mely ez idáig több mint 5.000 motoros továbbképzésében jelenik meg.

A Motoros Akadémia új, 3 szintbe integrált oktatási rendszere a hazai motoros társadalom igényeinek megfelelően adja át azt az elméleti és gyakorlati tudást, mely a modern motorkerékpárok tudatos és magabiztos kezeléséhez elengedhetetlen. Célunk a motorkerékpárok és a vezetőik közötti kapcsolat minél harmonikusabbá tétele, az egyes motorkezelési tevékenységek lehető legrészletesebb bemutatásával és gyakorlásával. Ehhez a lehető legalkalmasabb helyszínként pedig a Hungaroringet ajánljuk, mint a hazai motorozás jelenlegi központját.

A Motoros Akadémia szintjei egy-egy motorkezelési tevékenységgel foglalkoznak részletesen. Ennek megfelelően az első szinten a motorral történő közlekedés veszélyforrásai mellett a hallgatók megismerkedhetnek

 > a motorkerékpár vezetését befolyásoló külső tényezőkkel, mint például a motorkerékpár tapadását és stabilitását befolyásoló tényezőkkel,
 > az emelkedők és lejtők súlypontra és tapadási viszonyokra gyakorolt hatásával,
 > az út dőlésével és a kanyarok típusaival, valamint
 > a fékerő megoszlására és a fékkezelésre vonatkozó elméleti kérdésekkel.

Az első szint gyakorlati elemei között szerepelnek

 > az első és hátsó fékek biztonságos és hatékony működtetése
 > a lassítás és a vészfékezés valamint
 > az alacsony sebességű manőverezéshez kapcsolódó gyakorlatok.

Az Akadémia második szintjének fő témaköreit a motorkerékpár irányítása és kormányzása alkotják.

Az elméleti képzés keretein belül a hallgatók megismerkedhetnek 

 > a "nagyobb" sebességnél történő kormányzás sajátosságaival,
 > a gyors- és ellenkormányzással valamint
 > a gázkezelés irányítást érintő kérdéseivel.

A második szint különböző kormányzási és gázkezelési gyakorlatain keresztül célunk a motorkerékpár tudatos irányítása, a megfelelő irányú és megfelelő nagyságú erők helyes alkalmazása kormányzás során.

Az Akadémia harmadik szintjén a korábbi képzéseken külön-külön elsajátított vezetéstechnikai elemek térbeli és időbeli koordinációja történik meg, komplex kanyargyakorlatok keretein belül. Itt lehetőség nyílik gyakorolni a különböző kanyartípusok helyes vételét, vagy az adott kanyar helytelen megközelítéséből adódó vészhelyzetek korrigálását.

Az egyes szintek árai:

Motoros Akadémia I. 66.000,- Ft
Motoros Akadémia II. 78.000,- Ft
Motoros Akadémia III. 96.000,- Ft

A fenti bruttó árak tartalmazzák az elméleti és gyakorlati oktatást, az iskola által biztosított motorkerékpár használatát, az alapellátást, a képzésről készült fényképeket és egyéb ajándéktárgyakat.

A listaárból kapható kedvezményekről kérjük, érdeklődjön munkatárunknál a 06-20-385-6603-as telefonszámon vagy tekintse meg aktuális akcióinkat az Erste Leasing és Suzuki menüpontok alatt.

További információ itt!

Szabó II László

Ritkán találkozni hasonlóan sikeres sport pályafutással. Jóformán annyi bajnoki címet szerzett a különböző kategóriákban, ahány évig karrierje tartott. A nagyszerű sorozat 1954-ben kezdődött, amikor hivatalosan is elkezdett versenyezni. 125 ccm-es motorjával három kategóriában, terep-, túra- és gyorsasági motor, állt rajthoz. 1956-ban mindhárom kategóriában nyakába akaszthatták a bajnoknak kijáró babérkoszorút. Egy évvel később újabb lendületet vett pályafutása, amikor a kelet-német MZ gyártól megkapta első, 125 ccm-es igazi versenymotorját. Eredményei elismeréseként még ugyanebben az évben tagja lett a MZ gyári csapatának. 1960-tól minden évben részt vett a gyorsasági világbajnokságon. Számos nagydíjat nyert meg, köztük a német és a belga GP-ket. Két egymást követő évben is ötödik lett a világbajnokság összetett pontversenyében. Összesen 203 világbajnoki pontot gyűjtött, ezt a mai napig nem tudta felülmúlni egyetlen magyar versenyző sem. 1970-ben magasabb géposztályra váltott, klubjától, a Zalka Máté Motoros Klubtól kapott egy 250 ccm-es Yamahát. 1973-ban egy vb futamra tartva közúti balesetet szenvedett, ami pályafutása feladására kényszerítette. 22-szeres magyar bajnokként vonult vissza. Ezt követően edzőként dolgozott tovább, ahol sikereket ért el, mint versenyzőként: számos magyar bajnokot nevelt, többek között az ő tanítványa volt Gyurászik László, Kamrás Károly és Balogi Zoltán. Ma a Hungaroring Motorsport Iskolát segíti, melynek fiatal versenyzői rendre dobogón végeznek a honi és nemzetközi bajnoki futamokon.

1956-73 Huszonkét alkalommal magyar bajnok - 125 és 250 ccm-es terep-, túra- és gyorsasági motor kategóriában 1960-73 között állandó résztvevője a világbajnoki mezőnynek, számos futamgyőzelem, összesen 203 világbajnoki pontot gyűjtött

Szabó Attila

A Hungaroring Motorsport Iskolát 2001-ben alapította Szabó Attila, kinek neve nem ismeretlen a motorsportot kedvelők körében. Az Autó Motor magazin motoros rovatának vezetője és tesztpilótája családi hagyományként örökölte a motorversenyzést édesapjától, Szabó II. Lászlótól, aki világbajnoki futamokon olyan klasszisokat is maga mögé utasított, mint Giacomo Agostini.

Attila 1988-ban kezdett el versenyezni Kanadában. 1990-ben megnyerte a Kanada Bajnokságot Superbike, Supersport 750 és Suzuki Kupa kategóriákban.

Az elmúlt években a Magyar Bajnokságban, az Alpok-Adria Kupán és EB futamokon is indult Supersport 600 és Stocksport kategóriákban.

2001-ben EB futamon 7. helyezett, a Közép-Európai Kupában Stocksport kategóriában 4., Supersport 600 kategóriában 3. helyezést ért el és mindkét kategóriában megszerezte a Magyar Bajnoki címet.


További információ itt

Nyomtatható változat Küldje el a cikket ismerősének Ugrás a lap tetejére

Sikeres szezonkezdet Csányi Ge..
2016-05-09

A H-MOTO Team pilótái tisztesen helytálltak a szezonnyitó futamaikon.

» Bővebben
Idén először rajtol el az I. M..
2016-05-05

Az autós Magyar Borok Útja Rallye hagyományaira és két évtizedes szakmai tapasztalataira alapozva idén el..

» Bővebben
1. Motoros Borok Útja Rallye 5..
2016-05-04
Lukoczky Csilla elmondja, hogy az első Motoros Borok Útja Rallye részvételéhez cégük - a Netmoto Kft- 50db Vespa robogót biztosí..
» Bővebben
1. Motoros Borok Útja Rallye -..
2016-05-04
Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, mint az első Motoros Borok Útja Rallye szervezőbizottság tagja hívja fel a ..
» Bővebben
Forma 1 - Jubileumi koncert
2015-07-14
A 30. Formula–1-es Magyar Nagydíjra készül a Hungaroring csapata,
» Bővebben
Formula 1 Magyar Nagydíj 2015
2015-07-13
Klasszikus.
» Bővebben
 
71330
Bruttó ár: 6 500 Ft
leírás az avplanet.hu oldalon
» Bővebben
Vásárlás
Kaland "Oroszlánok között / To Walk w..
Bruttó ár: 1 500 Ft
" Tony Fitzjohn, az árva londoni csellengő Kenyába, egy Kora nevű rezervátumba kerül dolgozni. Az Adamson fivéreké ez a hely, ahol fogságban lévő oroszlánokat szoktatnak vissza a vadonba, és segítik a környék elefánt- és orrszarvúcsord
» Bővebben
Vásárlás
Western "Jim Jarmusch: Halott ember /..
Bruttó ár: 2 100 Ft
" William Blake, egy naiv, ártatlan, fiatal férfi, az Egyesült Államok távoli határvidékére érkezik, hogy elfoglalja új állását. Még aznap este furcsa kalandokba, majd gyilkosságba bonyolódik... "
» Bővebben
Vásárlás
Dráma "Jim Jarmusch: Éjszaka a Földön..
Bruttó ár: 2 100 Ft
" Az Éjszaka a földön öt egyidejű, de eltérő időzónában, kontinensen és nyelven lejátszódó történetből áll. Mindegyik rész arra a rövid kapcsolatra koncentrál, amely kialakul a taxisofőr és utasa(i) között, mialatt a kocsi zárt terében együtt utaznak
» Bővebben
Vásárlás

További hírek

 
A keresés helye?
cikk videó shop
KIEMELT PARTNEREK
HÍRLEVÉL
HÍREK | MULTIMÉDIA | HITEL-FINANSZIROZÁS | SHOP | NETWORK | | EXTRA | KAPCSOLAT
 
 
 
 
| Ajánlás emailbe | Szerzői jogok
Copyright © 2007-2008. MOTORSOKK. All rights reserved.
 
0.11374616622925