Kezdőlap Kapcsolatfelvétel +36.70.3178645 mobilon vagy írjon nekünk Oldaltérkép
Magyar
Italy
English
 
Navigáció: Linkek Gyakran ismételt kérdések
HÍREK
MULTIMÉDIA
HITEL-FINANSZIROZÁS
SHOP
NETWORK
EXTRA
NAPTÁR
November
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Egyéb hírek
Nissan Juke-R - a fenevad Buda..
2012-06-04
Június 2-án, szombaton a pesti alsó rakparton tombolt a 485 lóerő.
A Hyundai bemutatta a harmadik..
2012-04-30
Immár kétféle tengelytávval gyártják, öt- és hétüléses változatban érkezik az eddigi legszebb Hyundai városi terepjáró.
Lamborghini Urus - 600 lóerős ..
2012-04-29
Igazi szuperatlétát mutatott be Pekingben Stephan Winkelmann, a Lamborghini elnöke.
Ingyenes terepvezetés lesz máj..
2012-04-24
Az előzetesen regisztrált jelentkezők a Ford Solymár off-road napján akár már sározhatnak is az új Ford Ranger-rel.

Összes rss hír

 
 

Milyen dokumentumokat kapok a szerződéskötés után?A kereskedésben aláírt szerzõdéses dokumentáció hiánytalan beérkezése után társaságunk megküldi Önnek a szerzõdés egy eredeti példányát, a társaság Általános Szerzõdési Feltételeit és Üzletszabályzatát, valamint egy tájékoztató értesítõ levelet az ütemezésrõl.


Hogyan fizessem a törlesztő részleteket?

A törlesztõrészletek megfizetésére többféle lehetõsége adódik. Az esetek döntõ többségében ügyfeleink a csekkes díjfizetési módszert választják, mely esetén havonta a törlesztõrészletrõl szóló számlával együtt postai készpénzátutalási megbízást (sárga csekket) is küldünk. A törlesztõrészletek megfizetésére a csekken kívül lehetõsége van bankszámlájáról történõ utalással is és adhat bankjának csoportos beszedési megbízást is a törlesztõrészletekre. Kérjük vegye figyelembe, hogy deviza-alapú szerzõdések esetén a törlesztõrészletek hónapról-hónapra változnak, így ha állandó átutalási megbízást ad bankjának, akkor az átutalásra kerülõ összeget úgy határozza meg, hogy a törlesztõ-részlet növekedése esetén is elérje a törlesztõ-részletet. A törlesztõrészletek megfizetésére lehetõsége van bármelyik Erste Bank fiókban is, ahol a szerzõdés-számának/törlesztõ-részlet számlaszámának megadásával közvetlenül is fizethet be készpénzt az Erste Leasing számlaszámára. Amennyiben nem szeretne havonta bajlódni a sorbanállással, csekkekkel vagy átutalási megbízásokkal, akkor adjon számlavezetõ bankjának csoportos beszedési megbízást a törlesztõ részletre. Ahhoz, hogy ezt megtegye, szüksége lesz egy egyedi azonosító számra, melyrõl telefonos ügyfélszolgálatunkon kap felvilágosítást.

Mi a teendő, ha nem kaptam meg időben a csekkeket, vagy azok elfogytak?

Amennyiben a havi számlaértesítõt nem kapja meg az esedékesség elõtt 5 nappal, és ezt a tényt bejelenti társaságunk ügyfélszolgálatának, akkor ismételten megküldjük Önnek ezen küldeményt. Bejelentés hiánya esetén az ebbõl származó kár Önt terheli.


Mi a devizaalapú szerződés?

Deviza alapú szerzõdésrõl akkor beszélünk, ha a finanszírozási szerzõdés mértékadó devizaneme nem magyar forint (HUF). Ilyen esetekben a finanszírozott összeget és a havidíjakat nem magyar forintban, hanem az adott devizában tartjuk nyilván. Jelenleg társaságunknál euro (EUR) alapú szerzõdések kötésére nyílik lehetõsége. A deviza alapú szerzõdés kifejezetten elõnyös annak, akinek bevételei rendszeresen az adott devizában keletkeznek, mert így az árfolyam-változás hatásai kiküszöbölhetõek. E mellett a forintnál kedvezõbb kamatkondíciókkal igényelhetõek a deviza alapú finanszírozási konstrukciók, ezért alacsonyabb induló havidíjak érhetõek el. Azonban deviza alapú szerzõdések esetén az árfolyamváltozás miatt hónapról-hónapra változhatnak a havidíjak mindkét irányba! Amennyiben élvezni szeretné az alacsony havidíjakat, de nem szeretné, ha azok a futamidõ alatt az árfolyamváltozás függvényében hónapról hónapra változzanak, akkor kérjük olvassa el "havi fix" termékünkrõl szóló bekezdést.


Mi az árfolyamváltozás és hogyan érint engem?

Deviza alapú szerzõdések esetén a finanszírozott összeget és a törlesztõ-részleteket az adott devizában tartjuk nyilván a finanszírozási szerzõdés hatálybalépésének napján érvényes deviza-árfolyamon (bázis árfolyam). A törlesztõrészleteket azonban az esedékességüket megelõzõ hónap utolsó napján érvényes deviza-árfolyamon (aktuális árfolyam) kell megfizetni részünkre. Amennyiben a bázis árfolyam és az aktuális árfolyam eltér egymástól, akkor árfolyamváltozásról beszélünk, amely miatt módosulnak a törlesztõrészletek az eredetileg tervezetthez képest.


Kell-e casco biztosítást kötnöm a finanszírozott gépjárműre?

Cégünknél többféle CASCO biztosítási módozatot választhat szerzõdéskötéskor. Teljeskörû CASCO választása esetén Önnek teljeskörû, minden kockázatra kiterjedõ biztosítást kell kötnie a gépjármûre, melyet a futamidõ lejártáig fenn is kell tartania. Amennyiben az Integrált CASCO konstrukciót választja, akkor nem kell törõdnie a biztosítás megkötésével, ugyanis az Erste Leasing gondoskodik arról, hogy önnek a futamidõ lejáratáig teljeskörû CASCO biztosítás védje Önt a fellépõ káreseményekkel szemben. Lehetõsége van ugyanakkor speciális, CASCO-mentes, illetve NO-CASCO konstrukció választására is, amelyek esetében nem kell CASCO biztosítást kössön gépjármûvére, azonban totál- és lopáskár esetén az Ön tartozása azonnal, egyösszegben esedékessé válik.


Előfordulhat-e, hogy más pénzintézet megtagadja tőlem a hitelfolyósítást azért, mert tartozom az Erste Leasingnek?

Igen. Az Erste Leasingnek törvényi kötelezettsége jelenteni a Központi HitelAz eszköz-vásárláshoz folyósított hitel olyan finanszírozási forma, amely esetén az Ügyfél által igényelt hitelösszeg közvetlenül a Szállító részére kerül folyósításra, amely kizárólag a hitelszerzõdésben meghatározott eszköz megvásárlására használható fel. A hitelt felvevõ Ügyfél (Adós) polgárjogilag az eszköz tulajdonosa (vagyis gépjármû esetén a forgalmi engedélyben tulajdonosként az Adóst tüntetik fel), a Hitelnyújtó (Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt.) pedig az eszközön vételi jogot alapít, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be a hatósági nyilvántartásba és a gépjármû törzskönyvébe. A hitel visszafizetésének biztosítékául tehát alapvetõen maga a hitelbõl megvásárolt eszköz szolgál. Hitel fõbb sajátosságai: az eszköz az Ügyfél tulajdonában van, termelõeszközök (pl. haszongépjármû) esetén az eszköz teljes ÁFÁ-ja visszaigényelhetõ (az ÁFA-törvény szerint), az eszköz tulajdonszerzési illetékét a futamidõ elején kell megfizetni. információs Rendszer (KHR - régebben BAR) felé a nemfizetõ ügyfeleit. Cégek esetében minden ügyfelet, akinek 30 napnál régebbi lejárt tartozása van, míg magánszemélyek esetében azokat, akiknek 90 napnál régebbi, a minimálbért meghaladó összegû késedelembe estek.


Mit kell tudnom a hosszú futamidőre vagy az alacsony önerőAz ügyfél által szerzõdéskötéskor fizetendõ összeg, mely a finanszírozott összeggel együtt kiteszi a vételárat. vel kötött finanszírozási szerződésről?

Mielõtt alacsony önerõvel vagy hosszú futamidõre köt finanszírozási szerzõdést, gondolja végig, hogy meddig szeretné használni a kiszemelt gépjármûvet és mennyi idõ után szeretné lecserélni másikra. Alacsony önerõnél, illetve hosszú futamidõnél ugyanis a fennálló tartozás kisebb mértékben csökken, mint a gépjármû piaci értéke, így a futamidõ elsõ harmadában/felében a fennálló tartozása magasabb lesz a gépjármû értékénél, amely meggátolhatja Önt abban, hogy lezárja jelenlegi finanszírozási szerzõdését és lecserélje a gépjármûvet.


Milyen egyébb költségek merülnek fel egy autóval kapcsolatban a törlesztő részleten kívül?

Amennyiben finanszírozást vesz igénybe kiszemelt gépjármûve megvásárlásához, akkor a törlesztõ-részleteken kívül mindenképp vegye figyelembe az alábbi fizetési kötelezettségeket is (melyek azonban nem a finanszírozó felé állnak fenn):
- casco-s szerzõdés esetén a casco díja
- kötelezõ biztosítás díja
- súlyadó
- üzemanyagköltség
- szerviz- és javítási díjak


Maradványértékes a szerződésem mit jelent ez pontosan?

Kölcsön és pénzügyi lízing esetén a maradványérték egy a többinél magasabb törlesztõ-részlet a futamidõ végén. A maradványértéket ugyanúgy az ügyfélnek kell megfizetnie a finanszírozó felé, mint a többi törlesztõrészletet. Felmerülhet a kérdés: "Mit tegyek, ha nincs annyi pénzem, ami elég a maradványérték megfizetésére?" Ekkor sincs semmi gond, többféle lehetõség közül választhat! Az egyik, hogy vesz egy új gépjármûvet, amibe a meglévõ gépjármûvet beszámítják. Ilyenkor az autó-kereskedõ zárja le Ön helyett a finanszírozási szerzõdést és beszámított érték és a fennálló tartozás különbsége lesz az új finanszírozási szerzõdésben az önerõ. Másik lehetõség, amennyiben szeretné megtartani a gépjármûvet, hogy ügyfélszolgálatunkon jelzi szerzõdésmódosítási szándékát, mely szerint meghosszabbodik a futamidõ és a maradványérték összegét további törlesztõ-részletek formájában fizeti meg részünkre.


Mi a teendő, ha futamidő előtt szeretném a szerződésem lezárni?

Erre vonatkozó igényét jelezheti telefonon a 325-2020-as telefonszámon (0-s menüpont), az ugyfelszolgalat@ersteleasing.hu e-mail címen, illetve a 325-2175 fax-számon. Munkatársaink 24 órán belül írásban tájékoztatják a fizetendõ díjról és a kifizetés lehetõségeirõl.


Kell-e módosítási díjat fizetni a futamidő előtti lezásárnál?

Igen. Ennek mértékérõl Díjjegyzékünkben tájékozódhat.


Van-e lehetőség a szerződés módosítására?

A futamidõ alatt a finanszírozási feltételek figyelembevétele és szerzõdésmódosítási díj megfizetése mellett lehetséges a futamidõ csökkentése/növelése, résztörlesztés teljesítése, a szerzõdés casco-mentes/casco-s konstrukcióvá tétele, valamint devizanem-váltás. Erre vonatkozó igényét kérjük a szerzõdésmódosítási kérelem nyomtatványunkon szíveskedjék jelezni.


Hová kell benyújtani a módosítási kéremet?

A kérelem érkezhet az ugyfelszolgalat@ersteleasing.hu e-mail címre, illetve a 325-2175 fax-számra vagy postai levél formájában. Munkatársaink írásban fogják megküldeni Önnek a módosítási ajánlatot.


Megszüntethető a Casco-biztosítás?

A finanszírozási feltételek figyelembe vétele mellett szüntethetõ meg a biztosítás. Erre két lehetõség van: szerzõdésmódosítás keretében résztörlesztés úgy, hogy a kezdõ befizetés elérje a 70 %-ot, illetve a szerzõdés casco-mentes konstrukcióvá módosítása.


Határátlépás esetén kell-e engedélyt kérni?

Lízingszerzõdés esetén a gépjármû vezetõjének minden esetben rendelkeznie kell a társaságunk által kiadott írásbeli engedéllyel. HitelAz eszköz-vásárláshoz folyósított hitel olyan finanszírozási forma, amely esetén az Ügyfél által igényelt hitelösszeg közvetlenül a Szállító részére kerül folyósításra, amely kizárólag a hitelszerzõdésben meghatározott eszköz megvásárlására használható fel. A hitelt felvevõ Ügyfél (Adós) polgárjogilag az eszköz tulajdonosa (vagyis gépjármû esetén a forgalmi engedélyben tulajdonosként az Adóst tüntetik fel), a Hitelnyújtó (Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt.) pedig az eszközön vételi jogot alapít, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be a hatósági nyilvántartásba és a gépjármû törzskönyvébe. A hitel visszafizetésének biztosítékául tehát alapvetõen maga a hitelbõl megvásárolt eszköz szolgál. Hitel fõbb sajátosságai: az eszköz az Ügyfél tulajdonában van, termelõeszközök (pl. haszongépjármû) esetén az eszköz teljes ÁFÁ-ja visszaigényelhetõ (az ÁFA-törvény szerint), az eszköz tulajdonszerzési illetékét a futamidõ elején kell megfizetni. esetén csak abban az esetben, ha a célállomás Románia. Az engedély kiadásának díja 3000.-Ft.


Bejegyezhető-e a 2. üzembentartó a forgalmi engedélybe?

2. üzembentartó bejegyzésénél kizárólag az új üzembentartó fog szerepelni a forgalmi engedélyben. Az engedély kiadását társaságunk az üzembentartó kezesi vagy adóstársi minõsítéséhez köti és nem számol fel külön díjat.


A finanszíroztt gépjármű üzemeltethető-e taxiként?

Ezen engedély kiadása kizárólag egyedi elbírálás alapján és ismételt hitelképesség vizsgálat mellett adható ki. Feltétel még az emelt szintû casco-biztosítás megkötése, valamint a magasabb önrészAz ügyfél által szerzõdéskötéskor fizetendõ összeg, mely a finanszírozott összeggel együtt kiteszi a vételárat. . Az engedély kiadásának díja: 30000.-Ft.


Van-e lehetőség a tartozásátvállalásra?

HitelAz eszköz-vásárláshoz folyósított hitel olyan finanszírozási forma, amely esetén az Ügyfél által igényelt hitelösszeg közvetlenül a Szállító részére kerül folyósításra, amely kizárólag a hitelszerzõdésben meghatározott eszköz megvásárlására használható fel. A hitelt felvevõ Ügyfél (Adós) polgárjogilag az eszköz tulajdonosa (vagyis gépjármû esetén a forgalmi engedélyben tulajdonosként az Adóst tüntetik fel), a Hitelnyújtó (Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt.) pedig az eszközön vételi jogot alapít, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be a hatósági nyilvántartásba és a gépjármû törzskönyvébe. A hitel visszafizetésének biztosítékául tehát alapvetõen maga a hitelbõl megvásárolt eszköz szolgál. Hitel fõbb sajátosságai: az eszköz az Ügyfél tulajdonában van, termelõeszközök (pl. haszongépjármû) esetén az eszköz teljes ÁFÁ-ja visszaigényelhetõ (az ÁFA-törvény szerint), az eszköz tulajdonszerzési illetékét a futamidõ elején kell megfizetni. szerzõdések esetén igen, amennyiben a hitelátvállaló és kezese hitelképesnek minõsül. Ennek díja a fennálló tõketartozás 5 %-a, minimum 30000.-Ft. Lízingszerzõdések esetén társaságunknál nincs lehetõség a cedálásra. Bõvebb információt az Ügyfélszolgálat/Szerzõdéssel kapcsolatos/ TartozásátvállalásA hitelszerzõdés Adósa, és Társadósa, vagy Kezese személyében változtatásra irányuló szerzõdésmódosítás, mely esetben a fennálló hitelösszeg és maga a finanszírozási ügylet átvállalásra kerül. A módosítási díjat a mindenkor hatályos Díjjegyzék menü alatt olvashat.


Mi a teendő töréskár esetén?

Az esetleges károkkal kapcsolatban Önnek kárbejelentési kötelezettsége van, melyet megtehet írásban (e-mail-en: ugyfelszolgalat@ersteleasing.hu, fax: 325-2195, postai levélben) vagy telefonon a 325-2020 (2-es menüpont). A biztosító társaságnak szüksége van a kártérítési összeg kifizetéséhez a finanszírozó által kiállított meghatalmazásra. A szakszervíz részére abban az esetben állítjuk ki a kárösszeg felvételére szóló meghatalmazást, ha a kárfelvételi jegyzõkönyv és a javítási kalkuláció beérkezik társaságunkhoz. Ügyfelünk részére történõ meghatalmazás kiadáshoz a kárfelvételi jegyzõkönyv és javítási számla megküldése szükséges.


Mit kell tenni, ha ellopják a finanszírozott járművet vagy totálkáros lesz?


Lopás esetén az illetékes rendõrkapitányságon feljelentést kell tenni, és a feljelentés másolatát társaságunk ügyfélszolgálatának meg kell küldeni. Totálkárnál a kárfelvételi jegyzõkönyvet és a totálkár számítást kell eljuttatni biztosítási csoportunknak. Munkatársunk mindkét esetben írásban fogja Önt tájékoztatni a további teendõkrõl és az ügymenetrõl. Bõvebb információt az Ügyfélszolgálat/Biztosítási esemény menü alatt olvashat.


Nem kaptam meg a törlesztőről szóló számlát/csekket.

Mindenekelõtt értesíteni kell a számla esedékessége elõtt társaságunk ügyfélszolgálatát, akik ismételten megkísérelik elküldeni Önnek a számlaértesítõt. Amennyiben az értesítés már az esedékesség után történik, célszerû a befizetést bankfiókban vagy átutalással teljesíteni a közlemény rovatban aszerzõdésszám feltüntetésével – tekintettel arra, hogy ezen befizetések már a befizetést követõ napon megérkeznek számlánkra.


Milyen iratok szükségesek az adatváltozás bejelentéséhez?

Névváltozás esetén a személyi igazolvány fénymásolatát, állandó lakcímváltozásnál a lakcímkártya másolata szükséges. Levelezési cím változását írásban kérjük jelezni az ugyfelszolgalat@ersteleasing.hu e-mail címre, illetve a 325-2175 fax-számra vagy postai levél formájában. Ügyfeleink cégjogi helyzetében bekövetkezett változásnál: amennyiben jogutódlással történt az átalakulás, a változást bejegyzõ végzést kérjük szíveskedjék beküldeni, egyéb esetben tartozásátvállalás szükséges.


Garanciális csere esetén milyen iratokat kell beküldeni?


Szükség van a márkakereskedõ és az ügyfél közötti megállapodásra a garanciális cserérõl vagy a kereskedõ által felvett jegyzõkönyvre. Ezeknek tartalmaznia kell a régi és a cserejármû adatait is. Ezt követõen munkatársunk elkészíti a szerzõdésmódosítást és levél formájában küldi meg a kereskedés részére.


Mi a teendő, ha az Adós/Lízingbevevő elhalálozik?

Szerződött Ügyfelünk sajnálatos elhalálozása esetén a szerzodés módosításához szükséges megvárni a hagyatéki eljárás lefolytatását. A hagyatéki eljárás lezárását követoen az alábbi iratok beküldését kérjük: a jegyzokönyv egy példányát, a halotti anyakönyvi kivonat másolatát, az örökös iratainak (személyi igazolvány, jogosítvány, közüzemi számla) egy-egy másolatát. A fenti dokumentumok alapján elkészítjük a megállapodást, amelyet Ügyfelünknek haladéktalanul postázunk. A törzskönyvet az illetékes okmányirodának továbbítjuk, amelyet követoen Ügyfelünk intézi a gépjármu átíratását (átírási költség nincs). Amennyiben az örökös nem tart igényt a gépjármure, akkor javasoljuk, hogy a gépkocsit adja le egy autókereskedésben bizományi értékesítésre, vagy vegye fel a kapcsolatot cégünk Work Out Osztályával, ahol kérheti a gépjármű átvételét.


Előre láthatóan egy bizonyos ideig nem fogom tudni fizetni a havi díjakat.

Önnek átmeneti anyagi nehézségei támadnak, kérjük, vegye fel a kapcsolatot telefonon, e-mailben, vagy pedig postai levélben a Work Out Osztály munkatársaival és jelezze feléjük a problémát.


Mi a teendő, ha nem tudom tovább fizetni a szerződést?

Amennyiben bármely okból kifolyólag elõre láthatóan nem fogja tudni tovább fizetni a havi törlesztõ részleteket, a legfontosabb, hogy a lejárt tartozásai ne érjék el azt a szintet, ami behajtási tevékenységet indokolna (ismételt fizetési felszólítás, behajtó cég megbízása a tartozás beszedésére, eszköz elvételére), mivel minden ilyen beavatkozás az Ön tartozását növeli és költségük elérheti akár a 100.000 Ft-os összeget is. Fizetési képtelenség esetén az alábbi lehetõségek állnak a rendelkezésére: keres valakit, aki a hitelszerzõdést átvállalja Öntõl, vagy a jármûvet saját maga megpróbálja értékesíteni – amennyiben a jármû vételára fedezi a szerzõdésen fennálló tartozását, annak kiegyenlítését követõen rendelkezésére bocsátjuk a jármû fedezeti okmányait (törzskönyv, feloldó papírok). Amennyiben a jármû vételára nem éri el a szerzõdésen fennálló tartozás mértékét, úgy a vételár elfogadása elõbb elbírálásra kerül, pozitív elbírálás esetén a jármû fedezeti okmányait akkor bocsátjuk a rendelkezésére, ha a fennmaradó tartozás összegére hitelszerzõdést ír alá társaságunkkal. Fenti két megoldásra csak abban az esetben van lehetõsége, ha a szerzõdésen nincs lejárt tartozás! Legvégsõ esetben felveszi a kapcsolatot munkatársainkkal és az általuk megadott telephelyen leadja a jármûvet. Ebben az esetben a jármûvet kereskedõ partnereink bevonásával értékesítjük. Ezt a megoldást csak végsõ megoldásként javasoljuk, ugyanis a jármû ebben az esetben nagykereskedelmi forgalomban kerül értékesítésre, mely negatívan hat a jármû vételárára.


Végrehatást indítottak a járműre, Önök pedig felmondták a szerződést.

Amennyiben a (hitel)szerzõdés fedezetét képezõ gépjármûre harmadik fél végrehajtási eljárást kezdeményez, a hitel fedezete megszûnik, ezért a szerzõdés felmondásra kerül. Ilyen esetben a lehetõ legrövidebb idõn belül rendezze a végrehajtást kérõ felé fennálló tartozását, vagy állapodjon meg vele részletfizetésben. Amennyiben rendezi tartozását és a végrehajtási eljárás megszûnik a szerzõdés felmondását visszavonjuk (reaktiválási díj ellenében). Ha egyösszegû rendezésre nincs lehetõsége, de eljuttatja hozzánk a harmadik féllel kötött részletfizetési megállapodást, akkor a szerzõdés a végrehajtást kérõ felé fennálló tartozásának teljes kiegyenlítéséig felmondott állapotban marad, a felmondást csak abban az esetben vonjuk vissza (reaktiválási díj ellenében), ha a végrehatás megszüntetésérõl szóló határozatot kézhez kapjuk. Amennyiben tartozását nem rendezi a végrehajtást kérõ felé a szerzõdés felmondását követõen az opciós jogunkat nem tudjuk érvényesíteni, a jármûvet értékesíteni és a befolyt vételárat a szerzõdésen fennálló tartozásába beszámítani. Ebben az összes követelésünknek peres úton fogunk érvényt szerezni.


Behajtó elvette a járművet, szeretném tovább fizetni a hitelt, mi a teendő?

Amennyiben a behajtási eljárást követõen anyagi helyzete mégis lehetõvé tenné, hogy tovább folytassa a szerzõdést és újra birtokba vegye a jármûvet, kérjük írásban forduljon az Erste Leasing Work Out Osztályához. Kérelmének elbírálását követõen közöljük Önnel a szerzõdés visszaállításához szükséges összeget és annak befizetési határidejét. HitelAz eszköz-vásárláshoz folyósított hitel olyan finanszírozási forma, amely esetén az Ügyfél által igényelt hitelösszeg közvetlenül a Szállító részére kerül folyósításra, amely kizárólag a hitelszerzõdésben meghatározott eszköz megvásárlására használható fel. A hitelt felvevõ Ügyfél (Adós) polgárjogilag az eszköz tulajdonosa (vagyis gépjármû esetén a forgalmi engedélyben tulajdonosként az Adóst tüntetik fel), a Hitelnyújtó (Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt.) pedig az eszközön vételi jogot alapít, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be a hatósági nyilvántartásba és a gépjármû törzskönyvébe. A hitel visszafizetésének biztosítékául tehát alapvetõen maga a hitelbõl megvásárolt eszköz szolgál. Hitel fõbb sajátosságai: az eszköz az Ügyfél tulajdonában van, termelõeszközök (pl. haszongépjármû) esetén az eszköz teljes ÁFÁ-ja visszaigényelhetõ (az ÁFA-törvény szerint), az eszköz tulajdonszerzési illetékét a futamidõ elején kell megfizetni. szerzõdés esetén, eszközelvételt követõen a jármûvet az Erste Leasing saját nevére átíratja. Amennyiben kérelme beérkezésekor az átírás már megtörtént, abban az esetben az eredeti hitelszerzõdés nem folytatható, a lejárt tartozások, valamint egyéb költségek megfizetését (intervenciós költség, szerzõdés-visszaállítási díj) követõen új, pénzügyi lízingszerzõdést kell kötni.


A járművet értékesíttették, de a fennmaradó tartozást nem tudom egy összegben kifizetni.

Amennyiben a jármû értékesítését követõ elszámolás összegének egy összegben történõ rendezésére nincs lehetõsége, az elszámolás késedelmi kamatokkal növelt összegére részletfizetési lehetõséget biztosítunk egy új adósság-rendezési hitelszerzõdés formájában. Amennyiben elszámolás utáni tartozását adósság-rendezési hitel formájában szeretné visszafizetni, kérjük írásban (e-mailben, vagy postai úton) jelezze ezt az Erste Leasing Work Out osztálya felé, feltüntetve elérhetõségeit annak érdekében, hogy munkatársunk megkereshesse Önt a szerzõdés részleteivel kapcsolatban.Nyomtatható változat Küldje el a cikket ismerősének Ugrás a lap tetejére

Sikeres szezonkezdet Csányi Ge..
2016-05-09

A H-MOTO Team pilótái tisztesen helytálltak a szezonnyitó futamaikon.

» Bővebben
Idén először rajtol el az I. M..
2016-05-05

Az autós Magyar Borok Útja Rallye hagyományaira és két évtizedes szakmai tapasztalataira alapozva idén el..

» Bővebben
1. Motoros Borok Útja Rallye 5..
2016-05-04
Lukoczky Csilla elmondja, hogy az első Motoros Borok Útja Rallye részvételéhez cégük - a Netmoto Kft- 50db Vespa robogót biztosí..
» Bővebben
1. Motoros Borok Útja Rallye -..
2016-05-04
Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, mint az első Motoros Borok Útja Rallye szervezőbizottság tagja hívja fel a ..
» Bővebben
Forma 1 - Jubileumi koncert
2015-07-14
A 30. Formula–1-es Magyar Nagydíjra készül a Hungaroring csapata,
» Bővebben
Formula 1 Magyar Nagydíj 2015
2015-07-13
Klasszikus.
» Bővebben
 
71330
Bruttó ár: 6 500 Ft
leírás az avplanet.hu oldalon
» Bővebben
Vásárlás
Kaland "Oroszlánok között / To Walk w..
Bruttó ár: 1 500 Ft
" Tony Fitzjohn, az árva londoni csellengő Kenyába, egy Kora nevű rezervátumba kerül dolgozni. Az Adamson fivéreké ez a hely, ahol fogságban lévő oroszlánokat szoktatnak vissza a vadonba, és segítik a környék elefánt- és orrszarvúcsord
» Bővebben
Vásárlás
Western "Jim Jarmusch: Halott ember /..
Bruttó ár: 2 100 Ft
" William Blake, egy naiv, ártatlan, fiatal férfi, az Egyesült Államok távoli határvidékére érkezik, hogy elfoglalja új állását. Még aznap este furcsa kalandokba, majd gyilkosságba bonyolódik... "
» Bővebben
Vásárlás
Dráma "Jim Jarmusch: Éjszaka a Földön..
Bruttó ár: 2 100 Ft
" Az Éjszaka a földön öt egyidejű, de eltérő időzónában, kontinensen és nyelven lejátszódó történetből áll. Mindegyik rész arra a rövid kapcsolatra koncentrál, amely kialakul a taxisofőr és utasa(i) között, mialatt a kocsi zárt terében együtt utaznak
» Bővebben
Vásárlás

További hírek

 
A keresés helye?
cikk videó shop
KIEMELT PARTNEREK
HÍRLEVÉL
HÍREK | MULTIMÉDIA | HITEL-FINANSZIROZÁS | SHOP | NETWORK | | EXTRA | KAPCSOLAT
 
 
 
 
| Ajánlás emailbe | Szerzői jogok
Copyright © 2007-2008. MOTORSOKK. All rights reserved.
 
0.11883616447449