Kezdőlap Kapcsolatfelvétel +36.70.3178645 mobilon vagy írjon nekünk Oldaltérkép
Magyar
Italy
English
 
Navigáció: Linkek Fogalomtár
HÍREK
MULTIMÉDIA
HITEL-FINANSZIROZÁS
SHOP
NETWORK
EXTRA
NAPTÁR
November
H K Sz Cs P Sz V
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Egyéb hírek
Nissan Juke-R - a fenevad Buda..
2012-06-04
Június 2-án, szombaton a pesti alsó rakparton tombolt a 485 lóerő.
A Hyundai bemutatta a harmadik..
2012-04-30
Immár kétféle tengelytávval gyártják, öt- és hétüléses változatban érkezik az eddigi legszebb Hyundai városi terepjáró.
Lamborghini Urus - 600 lóerős ..
2012-04-29
Igazi szuperatlétát mutatott be Pekingben Stephan Winkelmann, a Lamborghini elnöke.
Ingyenes terepvezetés lesz máj..
2012-04-24
Az előzetesen regisztrált jelentkezők a Ford Solymár off-road napján akár már sározhatnak is az új Ford Ranger-rel.

Összes rss hír

 
 
HitelAz eszköz-vásárláshoz folyósított hitel olyan finanszírozási forma, amely esetén az Ügyfél által igényelt hitelösszeg közvetlenül a Szállító részére kerül folyósításra, amely kizárólag a hitelszerzõdésben meghatározott eszköz megvásárlására használható fel. A hitelt felvevõ Ügyfél (Adós) polgárjogilag az eszköz tulajdonosa (vagyis gépjármû esetén a forgalmi engedélyben tulajdonosként az Adóst tüntetik fel), a Hitelnyújtó (Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt.) pedig az eszközön vételi jogot alapít, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be a hatósági nyilvántartásba és a gépjármû törzskönyvébe. A hitel visszafizetésének biztosítékául tehát alapvetõen maga a hitelbõl megvásárolt eszköz szolgál. Hitel fõbb sajátosságai: az eszköz az Ügyfél tulajdonában van, termelõeszközök (pl. haszongépjármû) esetén az eszköz teljes ÁFÁ-ja visszaigényelhetõ (az ÁFA-törvény szerint), az eszköz tulajdonszerzési illetékét a futamidõ elején kell megfizetni. definíciója, bemutatása

Az eszköz-vásárláshoz folyósított hitel olyan finanszírozási forma, amely esetén az Ügyfél által igényelt hitelösszeg közvetlenül a Szállító részére kerül folyósításra, amely kizárólag a hitelszerzõdésben meghatározott eszköz megvásárlására használható fel. A hitelt felvevõ Ügyfél (Adós) polgárjogilag az eszköz tulajdonosa (vagyis gépjármû esetén a forgalmi engedélyben tulajdonosként az Adóst tüntetik fel), a HitelAz eszköz-vásárláshoz folyósított hitel olyan finanszírozási forma, amely esetén az Ügyfél által igényelt hitelösszeg közvetlenül a Szállító részére kerül folyósításra, amely kizárólag a hitelszerzõdésben meghatározott eszköz megvásárlására használható fel. A hitelt felvevõ Ügyfél (Adós) polgárjogilag az eszköz tulajdonosa (vagyis gépjármû esetén a forgalmi engedélyben tulajdonosként az Adóst tüntetik fel), a Hitelnyújtó (Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt.) pedig az eszközön vételi jogot alapít, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be a hatósági nyilvántartásba és a gépjármû törzskönyvébe. A hitel visszafizetésének biztosítékául tehát alapvetõen maga a hitelbõl megvásárolt eszköz szolgál. Hitel fõbb sajátosságai: az eszköz az Ügyfél tulajdonában van, termelõeszközök (pl. haszongépjármû) esetén az eszköz teljes ÁFÁ-ja visszaigényelhetõ (az ÁFA-törvény szerint), az eszköz tulajdonszerzési illetékét a futamidõ elején kell megfizetni. nyújtó (Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt.) pedig az eszközön vételi jogot alapít, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be a hatósági nyilvántartásba és a gépjármû törzskönyvébe. A hitel visszafizetésének biztosítékául tehát alapvetõen maga a hitelbõl megvásárolt eszköz szolgál.
HitelAz eszköz-vásárláshoz folyósított hitel olyan finanszírozási forma, amely esetén az Ügyfél által igényelt hitelösszeg közvetlenül a Szállító részére kerül folyósításra, amely kizárólag a hitelszerzõdésben meghatározott eszköz megvásárlására használható fel. A hitelt felvevõ Ügyfél (Adós) polgárjogilag az eszköz tulajdonosa (vagyis gépjármû esetén a forgalmi engedélyben tulajdonosként az Adóst tüntetik fel), a Hitelnyújtó (Erste Leasing Autófinanszírozási Zrt.) pedig az eszközön vételi jogot alapít, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztet be a hatósági nyilvántartásba és a gépjármû törzskönyvébe. A hitel visszafizetésének biztosítékául tehát alapvetõen maga a hitelbõl megvásárolt eszköz szolgál. Hitel fõbb sajátosságai: az eszköz az Ügyfél tulajdonában van, termelõeszközök (pl. haszongépjármû) esetén az eszköz teljes ÁFÁ-ja visszaigényelhetõ (az ÁFA-törvény szerint), az eszköz tulajdonszerzési illetékét a futamidõ elején kell megfizetni. fõbb sajátosságai:

> az eszköz az Ügyfél tulajdonában van,
> termelõeszközök (pl. haszongépjármû) esetén az eszköz teljes ÁFÁ-ja visszaigényelhetõ (az ÁFA-törvény szerint),
> az eszköz tulajdonszerzési illetékét a futamidõ elején kell megfizetni.

Pénzügyi lízing definíciója, bemutatása

A lízing olyan finanszírozási ügylet, amelynek során a Lízingbeadó a Lízingbevevõ kérésére megvásárol egy eszközt az ügylet harmadik szereplõjétõl, a szállítótól, azzal a céllal, hogy azt a Lízingbevevõnek határozott idejû használatba adja. Zárt végû pénzügyi lízing esetén a futamidõ végén (illetve a fennálló tartozás megfizetések után) a tulajdonjog automatikusan átszáll a Lízingbevevõre, míg nyíltvégû pénzügyi lízing esetén az ügyfél eldöntheti, hogy meg kívánja-e vásárolni az eszközt vagy sem, illetve vevõkijelölési joga van.
A pénzügyi lízing fõ sajátosságai:

> tulajdonos a Lízingbeadó,
> zártvégû pénzügyi lízing esetén termelõeszközöknél a törvényi feltételek fennállása esetén az ÁFA visszaigényelhetõ, míg nyíltvégû pénzügyi lízing esetén az adott havi lízingdíjak tõkerészére esõ ÁFA igényelhetõ vissza
> az eszköz a Lízingbevevõ könyveiben kerül kimutatásra
> Lízingbevevõ viseli a közterheket, kárveszélyt

BUBORA budapesti bankközi piacon jegyzett magyar forintra (HUF) vonatkozó kínálati kamatláb.

A budapesti bankközi piacon jegyzett magyar forintra (HUF) vonatkozó kínálati kamatláb.

EURIBORA frankfurti bankközi piacon jegyzett, az Európai Központi Bank elõírásai alapján meghatározott euróra (EUR) vonatkozó kínálati kamatláb.

A frankfurti bankközi piacon jegyzett, az Európai Központi Bank elõírásai alapján meghatározott euróra (EUR) vonatkozó kínálati kamatláb.

Devizabázisú finanszírozás

Akkor beszélünk devizabázisú, vagy deviza alapú finanszírozásról, ha finanszírozott összeg és a havidíjak nem magyar forintban, hanem valamilyen más pénznemben vannak nyilvántartva. Ilyenkor a havidíjakat az adott devizára érvényes kamattal számítják ki. Ennek ellenére a hitel folyósítása és törlesztése is magyar forintban történik. Mivel a havidíjak nem magyar forintban vannak meghatározva, a havonta forintban fizetendõ törlesztõ részletek az aktuális deviza-árfolyam függvényében változhatnak, ezért a deviza alapú finanszírozás kockázatot rejt magában, amelyet vagy forint alapú finanszírozás választásával, vagy a Havi fix termékkel lehet kiküszöbölni.

Első lízingdíj, önrészAz ügyfél által szerzõdéskötéskor fizetendõ összeg, mely a finanszírozott összeggel együtt kiteszi a vételárat. , önerőAz ügyfél által szerzõdéskötéskor fizetendõ összeg, mely a finanszírozott összeggel együtt kiteszi a vételárat. , saját részAz ügyfél által szerzõdéskötéskor fizetendõ összeg, mely a finanszírozott összeggel együtt kiteszi a vételárat. , saját erőAz ügyfél által szerzõdéskötéskor fizetendõ összeg, mely a finanszírozott összeggel együtt kiteszi a vételárat.

Az ügyfél által szerződéskötéskor fizetendő összeg, mely a finanszírozott összeggel együtt egyenlő a vételárral.

Finanszírozott összeg

Az önrésszel csökkentett vételár.

FutamidőA finanszírozott összeg folyósításának napja, és a finanszírozási szerzõdésben meghatározott, a finanszírozási szerzõdés lejáratának napja (vagy a fennálló tartozás kiegyenlítésének napja) között fennálló idõszak.

A finanszírozott összeg folyósításának napja, és a finanszírozási szerzõdésben meghatározott, a finanszírozási szerzõdés lejáratának napja (vagy a fennálló tartozás kiegyenlítésének napja) között fennálló idõszak.

Operatív lízing<

Operatív lízingnek (tartós bérletnek) nevezzük azt az ügylettípust, amikor a Lízingbeadó a Lízingbevevõ igényeinek megfelelõ, saját tulajdonában lévõ eszközeit a Lízingbevevõnek díjfizetés ellenében határozott idejû használatra átengedi oly módon, hogy az eszközökkel történõ haszonszerzés a futamidõ alatt a Lízingbevevõt illeti meg, illetve a lízingtárgy üzemeltetésével járó teendõk és költségek õt terhelik. A futamidõ lejártával az eszközök tulajdonjoga továbbra is a Lízingbeadónál marad, azaz a Lízingbevevõ a lízingtárgyat köteles visszaadni.

Szállító

Az eszköz finanszírozási szerzõdés elõtti tulajdonosa, vagy annak megbízottja, aki az eszközt Lízingbeadó, vagy az ügyfél részére értékesíti az Adásvételi Szerzõdésben meghatározott feltételek szerint.

Lízingbevevő

A lízingszerzõdés azon szereplõje, aki Lízingbeadó tulajdonában lévõ eszközt díjfizetés ellenében határozott idejû használatra átvesz oly módon, hogy az eszközzel történõ haszonszerzés a futamidõ alatt a Lízingbevevõt illeti meg, illetve a lízingtárgy üzemeltetésével járó teendõk és költségek is õt terhelik.

Lízingbeadó

Az Erste Leasing Eszközfinanszírozási Zrt., aki a Lízingbevevõ igényeinek megfelelõen kiválasztott és a Szállítótól beszerzett, saját tulajdonában lévõ eszközt a Lízingbevevõnek díjfizetés ellenében határozott idejû használatra átengedi oly módon, hogy az eszközzel történõ haszonszerzés a futamidõ alatt a Lízingbevevõt illeti meg, illetve a lízingtárgy üzemeltetésével járó teendõk és költségek is õt terhelik.

Lízingtárgy

A lízingtárgy az az eszköz, melyet a Lízingbevevõ választ ki, és amely érdekeinek megfelel, és amelyet lízingdíj fizetése ellenében birtokol és használ. A lízingtárgyat a Lízingbeadó a Lízingbevevõ részletes leírása alapján vásárolja meg az Eladótól / Szállítótól.

Szerződéskötési díj

Azon összeg, amelyet a Lízingbevevõ a szerzõdés megkötésekor a Lízingbeadónak forintra kerekítetten (a finanszírozott összeg meghatározott százalékában) köteles megfizetni. Ezen összeg nem része a lízingdíjnak és a Lízingbevevõ által szolgáltatott adatok alapján Lízingbeadó ezen díj ellenében végzi el Lízingbevevõ fizetõképességének vizsgálatát, valamint készíti el a szükséges dokumentációt, amely legkésõbb a szerzõdéskötéskor esedékes.

Utolsó emelt lízingdíj

A szerzõdés megkötésekor elõre megállapított összeg, mely része az összes lízingdíjnak, és amelyet a Lízingbevevõ a futamidõ végén fizet meg, mint utolsó lízingdíjat.

Teljes hiteldíj mutató (THM)

Azt mutatja meg, hogy mekkora a finanszírozás kamatlába valójában. A mutatóban nemcsak a rendszeres törlesztési díjak (lízingdíj), hanem a finanszírozáshoz kapcsolódó költségek és díjak (pl. szerzõdéskötési) is kalkulálva vannak, lehetõvé téve ezáltal két finanszírozási termék közvetlen összehasonlítását.

Változó kamatozású lízing

Változó kamatozású lízing esetén a kamatmódosítás mindig a 6 hónapos BUBORA budapesti bankközi piacon jegyzett magyar forintra (HUF) vonatkozó kínálati kamatláb., EURIBORA frankfurti bankközi piacon jegyzett, az Európai Központi Bank elõírásai alapján meghatározott euróra (EUR) vonatkozó kínálati kamatláb., CHFLIBOR értékek figyelembevételével történik, az errõl készült elszámolást pedig minden félév elején végzi el a finanszírozó.

ElőtörlesztésElõtörlesztés alatt a teljes tartozás futamidõ elõtti lezárására vonatkozó számítási mûveletet értjük. DiszkontálásElõtörlesztés alatt a teljes tartozás futamidõ elõtti lezárására vonatkozó számítási mûveletet értjük. Diszkontálás esetén az Ügyfél Módosítási Díjat köteles fizetni a hatályos Díjjegyzék alapján. esetén az Ügyfél Módosítási Díjat köteles fizetni a hatályos Díjjegyzék alapján.

Elõtörlesztés alatt a teljes tartozás futamidõ elõtti lezárására vonatkozó számítási mûveletet értjük.

DiszkontálásElõtörlesztés alatt a teljes tartozás futamidõ elõtti lezárására vonatkozó számítási mûveletet értjük. Diszkontálás esetén az Ügyfél Módosítási Díjat köteles fizetni a hatályos Díjjegyzék alapján.

DiszkontálásElõtörlesztés alatt a teljes tartozás futamidõ elõtti lezárására vonatkozó számítási mûveletet értjük. Diszkontálás esetén az Ügyfél Módosítási Díjat köteles fizetni a hatályos Díjjegyzék alapján. esetén az Ügyfél Módosítási Díjat köteles fizetni a hatályos Díjjegyzék alapján.

Záró dokumentációA finanszírozási szerzõdés futamidejének kifutása vagy annak futamidõ elõtti lezárása esetén az Adós/Lízingbevevõ részére rendelkezésre bocsátandó iratok együttese, valamint a jármû törzskönyve.

A finanszírozási szerzõdés futamidejének kifutása vagy annak futamidõ elõtti lezárása esetén az Adós/Lízingbevevõ részére rendelkezésre bocsátandó iratok együttese, valamint a jármû törzskönyve.

RésztörlesztésEgyszeri nagyobb befizetés, a szerzõdésben meghatározott törlesztõ részlet összegén felül. Választható változatlan futamidõvel vagy futamidõ csökkentéssel. Résztörlesztés esetén az Ügyfél Módosítási Díjat köteles fizetni, a hatályos Díjjegyzék alapján.

Egyszeri nagyobb befizetés, a szerzõdésben meghatározott törlesztõ részlet összegén felül. Választható változatlan futamidõvel vagy futamidõ csökkentéssel. RésztörlesztésEgyszeri nagyobb befizetés, a szerzõdésben meghatározott törlesztõ részlet összegén felül. Választható változatlan futamidõvel vagy futamidõ csökkentéssel. Résztörlesztés esetén az Ügyfél Módosítási Díjat köteles fizetni, a hatályos Díjjegyzék alapján. esetén az Ügyfél Módosítási Díjat köteles fizetni, a hatályos Díjjegyzék alapján.

TartozásátvállalásA hitelszerzõdés Adósa, és Társadósa, vagy Kezese személyében változtatásra irányuló szerzõdésmódosítás, mely esetben a fennálló hitelösszeg és maga a finanszírozási ügylet átvállalásra kerül. A módosítási díjat a mindenkor hatályos Díjjegyzék

A hitelszerzõdés Adósa, és Társadósa, vagy Kezese személyében változtatásra irányuló szerzõdésmódosítás, mely esetben a fennálló hitelösszeg és maga a finanszírozási ügylet átvállalásra kerül. A módosítási díjat a mindenkor hatályos Díjjegyzék tartalmazza.

Díjjegyzék

Minden olyan ellenérték/díj összefoglaló jegyzéke, mely a szerzõdésben és az Általános Szerzõdési Feltételekben nem kerül rögzítésre. A társaság Hirdetmény által teszi közzé.

Módosítási díj

Az egyes szolgáltatásokért fizetendõ díj, melynek mértékét a Díjjegyzék tartalmazza.

Casco-mentességCasco-mentes szerzõdés esetén az Adós/Lízingbevevõ nem köteles Casco-biztosítást fenntartani. Kizárólag olyan szerzõdéseknél élhet ezzel az Adós/Lízingbevevõ, ahol a szerzõdés, illetve futamidõ alatti módosítás esetén a társaság erre vonatkozóan rendelkezett.

Casco-mentes szerzõdés esetén az Adós/Lízingbevevõ nem köteles Casco-biztosítást fenntartani. Kizárólag olyan szerzõdéseknél élhet ezzel az Adós/Lízingbevevõ, ahol a szerzõdés, illetve futamidõ alatti módosítás esetén a társaság erre vonatkozóan rendelkezett.

Biztosítási esemény

A biztosítási esemény magában foglalja a finanszírozási szerzõdés tárgyát képezõ eszközben ért károkat, mely lehet lopáskár, totálkár, illetve töréskár.

Biztosítási meghatalmazás

A társaság töréskárok esetén eseti meghatalmazással lemond biztosítási kedvezményezettségérõl ügyfele, vagy a javítást végzõ szakszerviz részére. Ilyen irányú meghatalmazás kiadása minden esetben egyedi elbírálás után történik.

Határátlépési meghatalmazásA határátlépéshez Társaságunk hozzájárulása szükséges lízingszerzõdés esetén, mivel ez esetben a lízingcég birtokolja a jármû tulajdonjogát. A kiadott engedélyek a magyar határszakaszon 3 hónapig érvényesek.

A határátlépéshez Társaságunk hozzájárulása szükséges lízingszerzõdés esetén, mivel ez esetben a lízingcég birtokolja a jármû tulajdonjogát. A kiadott engedélyek a magyar határszakaszon 3 hónapig érvényesek.
Nyomtatható változat Küldje el a cikket ismerősének Ugrás a lap tetejére

Sikeres szezonkezdet Csányi Ge..
2016-05-09

A H-MOTO Team pilótái tisztesen helytálltak a szezonnyitó futamaikon.

» Bővebben
Idén először rajtol el az I. M..
2016-05-05

Az autós Magyar Borok Útja Rallye hagyományaira és két évtizedes szakmai tapasztalataira alapozva idén el..

» Bővebben
1. Motoros Borok Útja Rallye 5..
2016-05-04
Lukoczky Csilla elmondja, hogy az első Motoros Borok Útja Rallye részvételéhez cégük - a Netmoto Kft- 50db Vespa robogót biztosí..
» Bővebben
1. Motoros Borok Útja Rallye -..
2016-05-04
Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke, mint az első Motoros Borok Útja Rallye szervezőbizottság tagja hívja fel a ..
» Bővebben
Forma 1 - Jubileumi koncert
2015-07-14
A 30. Formula–1-es Magyar Nagydíjra készül a Hungaroring csapata,
» Bővebben
Formula 1 Magyar Nagydíj 2015
2015-07-13
Klasszikus.
» Bővebben
 
71330
Bruttó ár: 6 500 Ft
leírás az avplanet.hu oldalon
» Bővebben
Vásárlás
Kaland "Oroszlánok között / To Walk w..
Bruttó ár: 1 500 Ft
" Tony Fitzjohn, az árva londoni csellengő Kenyába, egy Kora nevű rezervátumba kerül dolgozni. Az Adamson fivéreké ez a hely, ahol fogságban lévő oroszlánokat szoktatnak vissza a vadonba, és segítik a környék elefánt- és orrszarvúcsord
» Bővebben
Vásárlás
Western "Jim Jarmusch: Halott ember /..
Bruttó ár: 2 100 Ft
" William Blake, egy naiv, ártatlan, fiatal férfi, az Egyesült Államok távoli határvidékére érkezik, hogy elfoglalja új állását. Még aznap este furcsa kalandokba, majd gyilkosságba bonyolódik... "
» Bővebben
Vásárlás
Dráma "Jim Jarmusch: Éjszaka a Földön..
Bruttó ár: 2 100 Ft
" Az Éjszaka a földön öt egyidejű, de eltérő időzónában, kontinensen és nyelven lejátszódó történetből áll. Mindegyik rész arra a rövid kapcsolatra koncentrál, amely kialakul a taxisofőr és utasa(i) között, mialatt a kocsi zárt terében együtt utaznak
» Bővebben
Vásárlás

További hírek

 
A keresés helye?
cikk videó shop
KIEMELT PARTNEREK
HÍRLEVÉL
HÍREK | MULTIMÉDIA | HITEL-FINANSZIROZÁS | SHOP | NETWORK | | EXTRA | KAPCSOLAT
 
 
 
 
| Ajánlás emailbe | Szerzői jogok
Copyright © 2007-2008. MOTORSOKK. All rights reserved.
 
0.10072779655457