Kezdőlap Kapcsolatfelvétel +36.70.3178645 mobilon vagy írjon nekünk Oldaltérkép
Magyar
Italy
English
 
Navigáció: KTM, avagy a Kétkedés, a Tibi és a Militec-1
HÍREK
MULTIMÉDIA
HITEL-FINANSZIROZÁS
SHOP
NETWORK
EXTRA
NAPTÁR
Október
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Egyéb hírek
Nissan Juke-R - a fenevad Buda..
2012-06-04
Június 2-án, szombaton a pesti alsó rakparton tombolt a 485 lóerő.
A Hyundai bemutatta a harmadik..
2012-04-30
Immár kétféle tengelytávval gyártják, öt- és hétüléses változatban érkezik az eddigi legszebb Hyundai városi terepjáró.
Lamborghini Urus - 600 lóerős ..
2012-04-29
Igazi szuperatlétát mutatott be Pekingben Stephan Winkelmann, a Lamborghini elnöke.
Ingyenes terepvezetés lesz máj..
2012-04-24
Az előzetesen regisztrált jelentkezők a Ford Solymár off-road napján akár már sározhatnak is az új Ford Ranger-rel.

Összes rss hír

 
 
"Valószínűleg a jövőben minden járművem élvezni fogja a Millitec-1 karbantartó gondoskodását."


Egy kedves ismerősöm ajánlásával ismerkedtem meg a Militec-1-gyel, és természetesen határozottan szkeptikus hozzáállással fogadtam a termékről szóló sok jót, s „legendát”. Mint minden ehhez hasonló termék köztudottan mindenre jó de igazán semmire, fogalmaztam meg magamban. Többszöri beszélgetésünk után a kezembe nyomott egy doboz  Millitec-1-et, javasolva, hogy töltsem bele a motoromba és legalább egyszer próbáljam ki.

A motorról tudni kell, hogy egy KTM 950 Adventure típusú szerkezet, ami nem a halk és finom járásáról közismert, ráadásul nem is túl olcsó és még az olaj minőségére is roppantul érzékeny, ezért jól meggondolom, hogy mit töltök bele. Közel 50.000 km-t gyűrtem bele javarészt extrém körülmények között / hosszú túrák,terep rally-k, stb…/ ilyenkor azért már vannak a működéséből eredő zajok a motorjából.

Egy olajcsere alkalmával rávettem magam és beletöltöttem, gondoltam lesz, ami lesz. Körülbelül 1.000 km-t motoroztam vele és meglepve, már-már csodálkozva tapasztaltam, hogy a zajok szinte az 1/3-ra csökkentek, a járása pedig teljesen kisimult, a kuplung és a váltó pedig abszolút jól viselte a Militec-1-et, hisz köztudott, hogy amennyiben a súrlódáscsökkentő tartalmaz PTFE összetevőt, attól megcsúszhatna a kuplung.

Ritka kellemes tapasztalat ez számomra, ezért valószínűleg a jövőben minden járművem élvezni fogja a Millitec-1 karbantartó gondoskodását.

Kerekes Tibor
Ferihegy Autó Kft.
szervizvezető

MI A MILITEC-1?

A MILITEC-1 egy átlátszó, bíbor színű, szintetikus folyadék, amely leginkább talán a SAE-10 súlyú olajra hasonlít.

A MILITEC-1 egy kémiai reakciók során létrejött szintetikus alapú szénhidrogén származék. A gyártási folyamat elején a MILITEC-1 különböző magas nyomású kenőanyagok, természetes korrózió gátló anyagok, extrém módon stabil klór-észterek, kopáscsökkentő összetevők és antioxidás vegyületek keveréke. Ez a keverék bekerül egy kémiai reaktorba. Mikor a MILITEC-1 előtűnik az általunk (Adaptive Molecular Technologies Inc.) szabadalmaztatott kémiai reakció folyamatának végén, az már többé nem egy keverék, hanem átalakult egy szervesen egybeforrt, színtiszta, egyenletes, egyedülálló anyaggá. Végső formájában a MILITEC-1 teljes mértékben stabil, emiatt felhasználás előtt nem kell felrázni.

Amennyire fontos megtudni, hogy mi van a MILITEC-1-ben, legalább annyira fontos megvizsgálni, hogy mi nincs a MILITEC-1-ben.

A MILITEC-1 nem tartalmaz klórral telített paraffinokat, teflont, fluoridot, oldószereket, hordozó olajat, viszkozitás fokozókat, fémeket, molibdén-diszulfidot, cinket, ként, grafit szemcséket vagy bármilyen más szilárd anyagrészecskét. Szintén nagyon fontos megérteni hogy a MILITEC-1 teljesen veszélytelen, nem mérgező és nem gyúlékony. Oly annyira biztonságos, hogy a U.S. Navy Medical Command (az USA Haditengerészeti Egészségügyi Parancsnokság) jóváhagyta a használatát a nukleáris tengeralattjárók létfenntartó rendszereiben a levegőszűrő- és mosó berendezések kenésére (szintén engedélyezve van a MILITEC-1 használata a fegyverek, motorok, váltók és rakétahajtóművek kenésére).


HOGYAN DOLGOZIK A MILITEC-1?

Mikor egy fém felületére MILITEC-1-et viszünk fel, kémiai reakció jön létre és a fém magába „szívja” a MILITEC-1-et, molekuláris kötést alkotva a fém felületén belül a mikropórusokban és csatornákban. Ez egyfajta olajfilmet hoz létre, amely egyrészről csökkenti a súrlódást, másrészről a felületet ellenállóbbá teszi a kopással szemben. A kémiai reakció +38°C - +66°C között megy végbe a súrlódástól és a terheléstől függően. A kémiai reakció hatására a fém felülete sűrűbbé, merevebbé (nem keményebbé) válik – körülbelül 17-szer merevebbé a reakció teljes végbemenetele után. A megnövekedett merevség drámaian csökkenti a súrlódást és az ennek leküzdésére felhasznált energia (vagy üzemanyag) mennyiségét, mint amikor egy alacsony légnyomású kereket végre felpumpálunk.

A lecsökkent súrlódásnak számos pozitív hatása van:

A kenőolaj sokkal eredményesebbé és hatékonyabbá válik. A dugattyúgyűrűk és a henger fala közötti tömítés jobbá válik, ezáltal nő a kompresszió és csökken a károsanyag kibocsátás.

A gördülő csapágyak sokkal szabadabban futnak. A fogaskerekek sokkal könnyedebben kapcsolódnak egymásba.

A MILITEC-1-gyel kezelt motorok tisztábban futnak és kevesebb energiát/üzemanyagot használnak fel ugyanazon munka elvégzéséhez.

A kötés a fém felülete és a MILITEC-1 között kivételesen tartós. A MILITEC-1-gyel kezelt gépek rendkívüli módon védettek és bennük a szükséges kenés még a megengedettől eltérő, extrém hőmérséklet ingadozás esetén is huzamosabb ideig megmarad, vagy ha az elsődleges kenőanyag teljesen elfolyna.


További információ: www.militec-1.hu

Nyomtatható változat Küldje el a cikket ismerősének Ugrás a lap tetejére

Sikeres szezonkezdet Csányi Ge..
2016-05-09

A H-MOTO Team pilótái tisztesen helytálltak a szezonnyitó futamaikon.

» Bővebben
Forma 1 - Jubileumi koncert
2015-07-14
A 30. Formula–1-es Magyar Nagydíjra készül a Hungaroring csapata,
» Bővebben
Formula 1 Magyar Nagydíj 2015
2015-07-13
Klasszikus.
» Bővebben
Red Bull Air Race ismét Budape..
2015-06-29

Az ingyenes eseményre több mint félmillió nézőt várnak július első hétvégéjén a Duna partra!

» Bővebben
A Nitro Circus meghódította Ma..
2015-06-20

Az elmúlt hétvégén Budapest látta vendégül az amerikai Nitro Circus idén Európában turnézó show-ját. Vasárnap est..

» Bővebben
VILÁGSZÁM – A NITRO CIRC..
2015-04-22
„A benzingőz ünnepe, a szupersztár Travis Pastrana, a világ legjobb freestyle motocross versenyzője, az őrült trükkökr..
» Bővebben
 
PlayStation játékok Demons Souls PS3
Bruttó ár: 9 500 Ft
Demon Souls (Playstation 3) Gyönyörű, kihívó és nem bocsát meg. Ez a Demon Souls, a hardcore szerepjáték élmény egyedül Playstation 3 gépen. Légy Te Boletaria Királyság hőse, szabadítsd meg a hatalmas ködtől, mely démonokat és szörnyeket idéz eme
» Bővebben
Vásárlás
Vígjáték "Hamburger, avagy a Marhakon..
Bruttó ár: 3 900 Ft
" A nagysikerű Jöttünk, láttunk, visszamennénk stábja már ebben a vígjátékban is együtt szórakoztatja a nézőket! Philippe Boulier, alias ''Cápa'' (Jean Reno), a francia titkosszolgálat szuperügynöke egy dél-amerikai kábítószermaffia titkos
» Bővebben
Vásárlás
Vígjáték "Három férfi és egy mózeskos..
Bruttó ár: 2 100 Ft
" A címben említett három férfi egy közös lakást bérel, ahol kiegyensúlyozatlan, vad és boldog agglegényéletüket élik, állandóan változó barátnők társaságában. E jól működő rendszernek egy fiatal anya vet véget, aki egy szép napon küszöbre helyezi eg
» Bővebben
Vásárlás
Zenei DVD "Jean Michel Jarre: Solidar..
Bruttó ár: 4 200 Ft
" DVD (138 perc): 1. Shipyard overture 2. Suite for flűte 3. Oxygene 2 4. Chopin memories 5. Aero 6. Oxygene 4 7. Souvenir 8. Space of freedom 9. Theremin 10. Chronology 2 11. Around mury 12. Chronology 6 13. Oxygene 8 14. Light my sky 15. Tri
» Bővebben
Vásárlás

További hírek

 
A keresés helye?
cikk videó shop
KIEMELT PARTNEREK
HÍRLEVÉL
HÍREK | MULTIMÉDIA | HITEL-FINANSZIROZÁS | SHOP | NETWORK | | EXTRA | KAPCSOLAT
 
 
 
 
| Ajánlás emailbe | Szerzői jogok
Copyright © 2007-2008. MOTORSOKK. All rights reserved.
 
0.15433096885681